Boston har hittat slutspelsformen

ANNONS
|

Regerande Stanley cup-mästarna Boston har haft en motig start på NHL-säsongen.

Men natten till fredag kom ännu ett formbesked. 6-3 hemma mot Edmonton var lagets fjärde raka seger.

Boston avslutade vårens Stanley cup-final med två raka vinster mot Vancouver och seger i finalserien med 4-3 i matcher. Då var målvakten Tim Thomas närmast omänsklig och även offensiven fungerade prickfritt. Baksmällan kom med besked i säsongsinledningen, med blott tre segrar på de tio första matcherna.

Men de fyra senaste omgångarna har inneburit fyra segrar och målskillnaden 24-8 - och i de två senaste matcherna har lagets finländske målvakt Tuukka Rask visat att Boston inte är alldeles beroende av Tim Thomas.

ANNONS

Forwardsstjärnan Brad Marchand blev före matchen påmind av tränaren Claude Julien att han gått mållös från de föregående nio matcherna.

-Han sade att det ser ut att bli tufft att göra tjugo mål i år igen. Det blev som en spark i baken, sade Marchand till NHL:s hemsida efter sina två mål mot Edmonton.

När Vancouver vann med 3-2 borta mot Los Angeles var svenskar inblandade i lagets samtliga mål. Daniel Sedin blev poängbäst med två målgivande passningar medan Alexander Edler och Henrik Sedin bidrog med varsin assist.

ANNONS