Washingtons Alexander Ovetjkin blir hjälpt av isen efter att ha skadat sig i första perioden.

Boston fortsätter kampen om slutspelet

Det blev en långdragen match mellan Ottawa och Boston. Efter en halvtimmes förlängning kunde rookien Sean Kuraly göra det avgörande målet och ta Boston till seger.

|

Ottawa leder nu bara med 3–2 i matcher och Boston får fler chanser att gå vidare i NHL-slutspelet.

Sean Kuraly blev tvåmålsskytt och utsågs till en av matchens stjärnor. Sitt första slutspelsmål satte han i slutet av andra perioden när han kvitterade till 2–2.

Med sitt andra mål, som kom i den andra förlängningen i matchen, avgjorde han och räddade sitt lag från att åka ur slutspelet. Nu finns fortfarande en chans för Boston att gå vidare efter åttondelsfinalen, som avgörs i bäst av sju matcher.

Glad rookie

Kuraly spelade sin första NHL-match den 3 november.

- Jag är bara glad att vara med i matchen, var jag är spelar inte så stor roll. Jag har spelat lite mer center, men jag tänker att jag ska ta mig an alla utmaningar, sade han inför matchen till nhl.com.

Ottawas Viktor Stålberg noterades för en assist till Jean-Gabriel Pageau i början av andra perioden.

Nästa match mellan lagen spelas i Boston natten till måndag. Av de fem som hittills spelats har tre gått till förlängning.

Washington tog hem segern mot Toronto på hemmaplan med 2–1 i den femte matchen mellan lagen. Därmed leder Washington med 3–2 i matcher och har chansen att gå vidare från åttondelsfinalen i nästa match, som spelas natten mot måndag svensk tid.

Förlängning

Matchen avgjordes efter drygt en minuts förlängning när Justin Williams fastställde slutresultatet. Svenske Marcus Johansson noterades för assist till segermålet.

Svenskar var inblandade i matchens samtliga tre mål. Washingtons Nicklas Bäckström levererade en målgivande passning till TJ Oshie i första perioden, och William Nylander passade till Torontos enda målgörare Auston Matthews.

Washingtons Alexander Ovetjkin låg på isen i flera minuter efter att ha fått en smäll av Torontos forward Nazem Kadri. Han fick hjälpas av isen när ett par minuter var kvar av första perioden men var tillbaka i spel redan i andra periodens inledning.

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Montreal–NY Rangers, 2–3 i matcher (Nästa match spelas i New York natten till söndag, svensk tid).

+ Ottawa–Boston, 3–2 i matcher (Boston natten till måndag).

+ Pittsburgh–Columbus, 4–1 i matcher.

+ Minnesota–St Louis, 1–3 i matcher (Minnesota lördag kväll).

+ Edmonton–San Jose, 3–2 i matcher (San Jose natten till söndag).

+ Washington–Toronto, 3–2 i matcher (Washington natten till måndag).

+ Chicago–Nashville, 0–4 i matcher.

+ Anaheim–Calgary, 4–0 i matcher.