Det blev ett dyrt frisörbesök för Jadon Sancho och lagkamraten Manuel Akanj.
Det blev ett dyrt frisörbesök för Jadon Sancho och lagkamraten Manuel Akanj. Bild: LEON KUEGELER

Borussia Dortmunds Jadon Sancho bötfälls efter frisörbesök

Det blev ett dyrt besök hos frisören för Borussia Dortmunds Jadon Sancho och Manuel Akanji. De båda stjärnorna bötfälls nämligen av det tyska förbundet (DFL).

ANNONS

Bundesligas omstart har kommit men en hel del tunga krav på spelare och ledare. Allt för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Nu har Jadon Sancho och Manuel Akanji hamnat trubbel efter att de klippt sig. De båda Dortmund-spelarna har nämligen synts på bilder som visar att varken de eller deras frisör bar munskydd under klippningen.

Något som strider mot de riktlinjer som gäller för Bundesliga på grund av coronaviruset. Under fredagen meddelade tyska fotbollförbundet, DFL, att man väljer att bötfälla stjärnorna.

Summan är dock okänd.

"Professionella fotbollsspelare måste också få klippa håret. Men det måste göras i linje med de riktlinjer som organisationen har" skriver man i ett uttalande.

ANNONS

Jadon Sancho ställer sig, av allt att döma, frågande till bestraffningen från förbundet.

"Ett totalt skämt, DFL", skriver engelsmannen på Twitter.

Spelarna har tidigare fått en varning från sin klubb för händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS