Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försvararen Sabina Jacobsen utesluter inte att hon kan spela vidare i EM.

"Borträknad" Jacobsen har inte gett upp EM

Förbundskapten Henrik Signell har räknat bort Sabina Jacobsen i EM. Det har inte försvarsgeneralen gjort själv. Samtidigt är det nu bekräftat att korsbandet är av på högersexan Daniela Gustin.

Dagen efter förlusten mot Montenegro (28–30) i mellanrundan av handbolls-EM i Frankrike kom det olika besked från handbollslandslaget om ljumskskadade Sabina Jacobsens fortsatta spel i turneringen.

- Det finns inte mycket som talar för att hon ska komma tillbaka. Det är den typen av skada som kräver längre vila än ett par dagar, sade förbundskaptenen Henrik Signell om utsikterna för spel mot Frankrike.

Pressträffen med landslaget hölls innan beskedet kom att lördagens möte med hemmanationen flyttas till söndagen på grund av inplanerade demonstrationer i området kring matcharenan Hall XXL. När svenska journalister träffade Signell var han säker på att han inte kunde räkna med Jacobsen mer i EM.

"Inte spela mer"

- Hon kommer inte att spela mer i den här turneringen, sade han.

Lagkaptenen Jacobsen:

- Det är inget jag har diskuterat med "Sigge" (Signell). Det vet jag inte. Det är väl inte klart än tänker jag. Det får man väl göra en bedömning med det medicinska teamet om och det hann vi inte i går, sade 29-åringen.

Efter söndagens Frankrikematch har Sverige två matchfria dagar innan mellanrundan avslutas mot Ryssland på onsdag nästa vecka. Inte heller landslagsläkaren Hampus Lüning har avskrivit Jacobsen från mer spel i turneringen.

- I hennes fall är det alldeles för tidigt att säga. Där får man ta det dag för dag och match för match, sade Lüning.

TT: Är matchen mot Frankrike för tätt inpå?

- Vi får se lite grand. Vi kommer att testa henne, men preliminärt ser det väl inte helt ljust ut inför Frankrike.

EM över för Gustin

Bukareststjärnan kunde inte spela i torsdagskvällens förlust mot Montenegro efter att ha testat på uppvärmningen. Jacobsen gick av efter 20 minuter mot Polen i avslutningen av det första gruppspelet. Skadekänningen fick hon redan i Sveriges andra EM-match mot Serbien.

För högersexan Daniela Gustin är läget betydligt värre. Hon landade illa med sitt högerknä efter en ful smäll från Montenegros Milena Raicevic i slutet av matchen. Efter röntgen står det klart att korsbandet är av, skriver handbollsförbundet på sin webbplats.

"Jag kände direkt att det var illa och även om vi befarade att det skulle vara korsbandet så hoppades jag in i det sista att MR-undersökningen skulle säga något annat. Tyvärr gjorde den inte det och nu blir det ingen handboll för mig på ett tag", säger 24-åringen.

Sverige står fortsatt på två poäng i mellanrundans grupp 1. Kommande motståndare Frankrike och Ryssland har båda fyra poäng, men ryskorna spelar sin första match i mellanrundan på söndag. De två främsta i gruppen, som även består av Danmark (två poäng) och Serbien (två), går till semifinal.