Bortbytt två gånger – nu kommer belöningen för Scandella

Den här säsongen kommer Marco Scandella, 30, aldrig att glömma. Efter att ha blivit bortbytt två gånger belönas han nu med ett fyraårskontrakt med St Louis Blues och får 130 miljoner kronor för besväret.

ANNONS
|

För alla ishockeyspelare kommer det här att bli en säsong man aldrig glömmer. För än så länge har inte någon mästare korats i NHL och än så länge har inga besked kommit om när säsongen ska starta upp igen.

NHL har varit tydliga med sitt mål.

Säsongen ska komma igång igen efter att den stoppats på grund av coronavirusets spridning.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen sjuk i covid-19 – vårdades på intensiven: "Bad till Gud"

För backen, Marco Scandella, har säsongen varit extra annorlunda.

Han började säsongen hos Buffalo Sabres. Men nästan direkt efter att 2019 blivit 2020 fick han beskedet att klubben bytt bort honom till Montreal Canadiens för ett val i fjärderundan i NHL-draften.

ANNONS

Montreal verkar dock inte ha jublat allt för mycket över det bytet. För trots att det blev 20 matcher i Montreal valde klubben att likt Boston Bruins valde att byta bort 30-åringen.

LÄS MER: Roberts plan – tillbaka till världseliten och Sävehof efter graviditeten

Nu var det istället St Louis Blues som högg och gav Montreal Canadiens två draftval, ett i andrarundan och ett i fjärderundan.

Väl i St Louis blev det elva matcher för Marco Scandella som dessutom snittade över 20 minuter i istid för laget som dessutom är regerande mästare i NHL.

Nu kommer belöningen för Marco Scandella och hans ganska omtumlande år. För klubben meddelar nu att man skrivit ett kontrakt med backen på fyra år som är värt 3,275 miljoner dollar per säsong.

LÄS MER: Guldhjälten avslöjar – det här visste du inte visste om Blåvitts guldhjältar från 2007

Efter fyra säsonger kommer Scandella ha kvittat ut drygt 130 miljoner kronor efter sina år hos St Louis Blues.

Om han nu inte blir bortbytt igen det vill säga ...

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS