Borta bra – men hemma bäst för Frölunda

Efter bortamatch på bortamatch kom så "hemmaveckan" för Frölunda. En vecka med tre matcher i Scandinavium. En vecka som har gjort gott för spelarna i Frölunda.
– Nu ska vi bara knäppa Linköping på lördag också, säger Joel Lundqvist.

ANNONS

Örebro kom till Scandinavium och Göteborg i tisdags men fick vända hem med noll poäng inpackade i bagaget. Samma upplevelse fick Malmö efter torsdagens drabbning då Frölunda nollade serieledarna och vann med 3–0.

Innan mötet med Örebro i tisdags hade Frölunda spelat åtta bortamatcher på de tio senaste omgångarna.

Så veckan i Göteborg kom minst sagt välkommet för spelarna.

– Ja, verkligen, säger Joel Lundqvist.

LÄS MER: Sigalets "klassiker" i bråket mot Malmö: "Jag kunde inte hejda mig"

Vad betyder en sådan här vecka för er?

– Vi sa det till varandra och var väldigt tydliga inför den här veckan att vi verkligen skulle ta tillvara på den. Att kunna få tre matcher på hemmaplan och kunna förbereda sig på bästa sätt, få bättre sömn och allt det där som spelar roll. Det är en viktig vecka för oss och vi ska verkligen ta tillvara på en sådan här vecka.

ANNONS

LÄS MER: Mattsson storspelade på nytt – men vägrar slappna av

Veckan är dock inte helt över för Frölunda som har kvar att möta Linköping på lördagen.

– Nu gäller det att vi håller i det här hela vägen. Det hade varit en ruggigt fin avslutning på den här veckan med att knäppa Linköping på lördag, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Det är skönt att vinna sådana här täta och tuffa matcher. Men det är många lag som man gärna slår och det är sköna vinster mot alla lag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS