Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Borg om rivalen: "Kan vara Fia med knuff eller vad som helst"

Björn Borg, 61, blir kapten för lag Europa i nya turneringen Laver Cup. Då ställs han återigen mot sin rival John McEnroe. – Det finns alltid lite extra prestige när vi möts och sen kan det vara Fia med knuff eller vad som helst, säger Borg till Expressen.

Tennisen har dragit igång Laver Cup. En turnering som ska bli som golfens Ryder Cyp. Europa ska ställas mot övriga världen och kapten för lag Europa blir ingen mindre än den svenska tennisikonen Björn Borg.
– Om det varit uppvisning och jippo hade jag definitivt tackat nej till att vara med, säger han till Expressen.

För att krydda turneringen lite extra så är det en viss John McEnroe som är kapten för Övriga världen. Något som gör att Borg och McEnroe återigen kan göra upp.
– Ja, haha, det finns alltid lite extra prestige när vi möts och sen kan det vara Fia med knuff eller vad som helst, säger Borg.

Flera av Björn Borgs största namn är skadade, spelare som Novak Djokovic och Andy Murray. Men det blir ändå ett bra lag som Borg ställer på benen.
– Jag är jättenöjd med mitt lag. Men även om det ser lite starkare ut är det så mycket som kan hända och inte minst den speciella poängberäkningen gör att det kan svänga ordentligt. Det kommer att vara spännande och ovisst även sista speldagen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.