Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under onsdagen kickade den första upplagan av Lavers Cup igång med en välkomstceremoni i Prag. Svenske Björn Borg har bland annat Roger Federer och Rafael Nadal att tillgå i sitt stjärnspäckade europalag.

Borg kapten för Nadal och Federer

Golfen har sitt Ryder- och Solheim Cup. I Prag startar nu det som kan bli tennisens motsvarighet i framtiden – och som blir ett nytt kapitel i Björn Borgs och John McEnroes klassiska rivalitet.

I helgen är det premiär för Laver Cup. En tävling skapad för att hedra australiensiske tennislegendaren Rod Laver, där Europa ställs mot resten av världen i en tre dagar lång lagmatch i tennis.

Det blir också ett nytt möte mellan svenske Björn Borg och amerikanske John McEnroe, som står som lagkaptener för de respektive lagen.

- Det kommer att spelas väldigt mycket bra tennis. Jag har sett de här killarna spela i så många år så det kommer bli en riktigt kul helg. Men misstolka mig inte, vi är här för att vinna, säger Björn Borg, 61, på en presskonferens inför tävlingen.

Tillsammans med assisterande lagkaptenen Thomas Enqvist ska sex spelare fördelas över totalt nio singlar och tre dubblar som ska spelas under de tre dagarna, där poängen som kan vinnas ökar för varje speldag.

Stjärnspäckade lag

Det är inte direkt några dussinlirare svenskduon har att välja bland.

Medan McEnroe bland annat har landsmännen Sam Querrey och John Isner i sin sexmannatrupp mönstrar Björn Borgs Europalag två av de främsta tennisspelarna både i nutid och i historien – Rafael Nadal och Roger Federer.

Med andra ord blir de två världsstjärnorna för första gången lagkamrater – och möjligtvis också ett dubbelpar.

- Jag tror att alla självklart vill se Federer och Nadal spela dubbel, säger Borg, som ska offentliggöra laguppställningarna på torsdagen.

Äntligen på samma sida

Världstjärnorna själva vet i alla fall vad de hoppas på.

- Jag har spelat mot "Rafa" så många gånger i stora matcher. Att äntligen få ha honom på min sida är glädjande. Vi har pratat om att spela dubbel tillsammans för länge, länge sedan men det blev aldrig av. Självklart skulle jag vilja dela samma sida av nätet med honom och få se den där forehanden göra skada på andra sidan nätet i stället, säger Roger Federer.

- Det skulle vara fantastiskt att få spela med honom. Vi får se om kaptenen låter oss göra det, säger världsettan Rafael Nadal.