Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chris McKnight fast i drogtest.

Boråsstjärna fast i drogtest

Borås Baskets stjärna Chris McKnight får sparken från klubben sedan en provtagning i samband med en poliskontroll visat spår av cannabis.

"Detta kommer som en stor överraskning för oss då Chris under alla sina år i klubben alltid varit ett föredöme. Narkotika är förstås oacceptabelt inom Borås Basket och därför går nu klubben och McKnight skilda vägar efter fem säsonger", skriver klubben på sin nätsida.

– Med tanke på vad klubben står för var det inget svårt beslut. Det var självklart, säger klubbchefen Jonas Larsson till Borås Tidning på nätet.

Onsdagen den 25 mars kontrollerades McKnight på en gata i centrala Borås av polis som ansåg att han visade tecken på att vara drogpåverkad. Han togs med för sedvanlig kroppsbesiktning och provtagning och delgavs misstanke om brott, skriver bt.se.

Analyssvar från Rättsmedicinalverket visade spår av restprodukter från den aktiva substansen i cannabis. Vid husrannsakan hemma hos honom hittades en mycket liten mängd torkade växtdelar som beslagtogs och som visade spår av samma ämne.

Eget bruk av narkotika rubriceras som ringa narkotikabrott och ett vanligt straff är böter. Det kan även bli strafföreläggande, som innebär att man slipper åtal och rättegång om man erkänner och betalar de böter som åklagare föreslår.

/ TT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.