Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattin Najafi, futsal, landslag
Mattin Najafi i den svenska landslagsdräkten. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Borås AIK-spelaren fick sy – missar möte med IFK Göteborg

I dag blev det klart vilka lag som möts i kvartsfinalerna i SFL. IFK Göteborg ställs mot Borås AIK – utan landslagsmeriterade Mattin Najafi. Boråsaren hade skurit tomater när han välte ner kökskniven på tån och tvingades sy.
– Det blev rätt mycket blod, säger han till Borås Tidning.

Vissa idrottsskador kräver nästan en titt i backspegeln. Så fort någon skadar sig på ett märkligt sätt minns vi spanske fotbollsmålvakten Santiago Cañizares, som inför VM 2002 tappade en parfymflaska och försökte ta ner den på foten. I stället gick den i tusen bitar, tvingade honom till hälseneoperation och en permanent petning till förmån för Iker Casillas. Vi minns också göteborgaren Karl Corneliusson som under sin tid i AIK skar av två senor i fingret när han skivade gurka.

Nu får Cañizares och Corneliusson välkomna en ny medlem i klubben för märkliga idrottsskador.

Borås AIK:s Mattin Najafi hade precis kommit tillbaka till full träning efter att ha återhämtat sig från en allvarlig knäskada när olyckan var framme.

– Jag hade skurit tomater och lagt kniven precis på kanten av bänkskivan. När jag skulle ta tomaterna råkade jag stöta till kniven så den ramlade ner på tån. Det var en riktigt rejäl och vass kocknick så det blev rätt mycket blod, säger han till Borås Tidning.

Fick sy fyra stygn

Najafi fick uppsöka läkarvård, något som resulterade i fyra stygn i tån. Stygn, som ska tas bort först på måndag nästa vecka, vilket alltså resulterar i att han missar lördagens möte med IFK Göteborg när futsalslutspelet inleds med kvartsfinaler.

– Jag trodde äntligen att jag skulle få börja spela, det är surt. Egentligen gjorde det inte så ont, jag blev mest chockad och insåg direkt att det var den matchen... Jag blev rätt irriterad på mig själv, säger han.

Kvartsfinalen spelas i två möten, där IFK Göteborg – som placerade sig bättre än Borås AIK i grundserien – har fördelen att avsluta på hemmaplan. Den andra matchen spelas lördagen 27 februari.