Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bomben: Kim Andersson med i Sveriges VM-trupp

Kim Andersson gör comeback i Blågult. 36-åringen är uttagen i truppen till VM i januari. "Jag trodde inte att ens att jag var med i ekvationerna kring laget, så det var som ett litet barn på julafton", säger Andersson till handbollslandslaget.se.

Den VM-trupp som Kristján Andrésson presenterade, i TV3:s sändning inför damlandslagets EM-match mot Polen i Nantes, innehöll bara en enda överraskning.

Men den var å andra sidan en skräll som heter duga.

Förbundskaptenen dammar av Kim Andersson, veteranen som gjorde sitt första VM redan för 16 år sedan och har spelat 227 landskamper. Men han har inte spelat landslagshandboll sedan OS i Rio de Janeiro för drygt två år sedan.

"Jag var rätt skadebenägen den säsongen och kände inte riktigt att jag kunde göra mig själv rättvisa i OS. Då kände jag att gubben var för gammal, men skam den som stänger dörren", säger Andersson i en intervju på handbollslandslaget.se.

Blev chockad

Skåningen har gjort comeback i landslaget flera gånger tidigare, men menar att han blev chockad när frågan kom från Andrésson. Samtidigt var lockelsen att återvända stor.

"Det har kliat i fingrarna när man legat och kollat i soffan. Man ligger och är nervös och har fotsvett och känner hur jobbigt det är och att man så gärna skulle vilja spela. Och det är väl det som gör att man sitter här i dag och pratar om en comeback, någonstans har det ju funnits i en", säger Kim Andersson.

Kristján Andrésson njuter av att ett redan slagkraftigt landslag nu ser ut att bli ännu vassare med Ystadstjärnan i laget.

– Jag tycker att han har varit väldigt väldigt duktig i handbollsligan, ser pigg ut och utstrålar energi i sitt spel, säger han.

Förbundskaptenen hoppas också att veteranens comeback är mer långsiktig än bara över VM. Även om Kim Andersson nuförtiden kanske får nöja sig med att vara andraval som högernia, bakom Albin Lagergren.

– Nu ska vi ses vad Kim går för på den här nivån först. Albin har ju visat de två åren som jag har haft landslaget att han är ett väldigt bra förstaval.

Du Rietz skadad

Bortsett från Kim Andersson var truppen fri från sensationer. Det är i stort sett hela gänget som tog EM-silver i början av året, kryddat med de väntade mästerskapscomebackerna för Andreas Nilsson och Kim Ekdahl Du Rietz.

Just Du Rietz är för närvarande skadad, precis som Mattias Zachrisson. Kristján Andrésson har därför tagit ut 18 spelare, men truppen ska bantas till 16 innan det är dags för VM-premiär mot Egypten i Köpenhamn den 11 januari.

Då går Sverige in i turneringen som en av favoriterna.

– Vi har skapat oss bra förutsättningar, med den trupp vi har nu, att vara med och slåss om en semifinalplats. Sedan ska vi spela om det, säger Andrésson.