Henning Berg lämnar AIK.
Henning Berg lämnar AIK. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Bomben: Henning Berg säger upp sig – lämnar AIK

Efter mindre än ett år som AIK-tränare lämnar Henning Berg klubben. Norrmannen har själv valt att säga upp sig med omedelbar verkan.

ANNONS
|

Det är oenighet kring hur klubben önskar att arbeta framöver som ligger bakom Henning Bergs beslut att lämna "Gnaget". Berg tog över AIK så sent som förra sommaren och det blev bara 35 tävlingsmatcher i klubben.

"Henning Berg har från första dagen gett 100 procent för AIK Fotboll. En imponerande arbetsförmåga och dedikation är det som jag vill framhäva som hans främsta sidor. Hans bestämdhet är en annan stark sida, men också den sida som nu gör att vi skiljs åt i dag", säger AIK:s sportchef Thomas Berntsen i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

"Olika syn mellan AIK och Henning på hur klubben ska arbeta för att åter vara ett topplag i allsvenskan, och kvalificera sig för Uefa-spel, blev avgörande för hans avgång".

ANNONS

När Henning Berg kom in i AIK var klubben i kris, men det allsvenska kontraktet säkrades till sist. Den här säsongen har varit en berg-och-dalbana för Solnalaget, som har varvat bra matcher med ett par rejäla bottennapp. Det märks också i tabellen där AIK parkerar i mitten, som åtta i allsvenskan under sommaruppehållet.

"När jag nu väljer att lämna AIK beror det på att vi den senaste tiden varit oense internt om vägen framåt. Vi har olika syn på fotbollsspelet och hur vi bäst kan utveckla laget och enskilda spelare", säger 54-årige Berg.

AIK spelar sin nästa match i allsvenskan den 7 juli, hemma mot Kalmar FF. Det är inte klart vem som kommer att ersätta Henning Berg.

ANNONS