Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bolts totalsågning: "Ett av de sämsta startfälten"

Han har vunnit OS-guld över svårt motstånd på löparbanan i både London och Peking. Inför OS i Rio tycker Usain Bolt inte att konkurrensen är lika tuff. – Det är ett av de sämsta startfälten som någonsin har ställt upp på herrsidan, säger han i en intervju med AP.

Usain Bolt är en av friidrottsvärldens absolut största stjärnor. Med sina dubbla individuella OS-guld på både 100 och 200 meter från Peking 2008 och London 2012 är jamaicanen stor favorit till att fortsätta skörda framgångar och återupprepa bedrifterna när OS avgörs i Rio de Janeiro i augusti. 

Och Bolt själv tycker inte att startfältet som han kommer att ställas mot i Brasilien är lika starkt som vid tidigare OS.

– Det är ett av de sämsta startfälten som någonsin har ställt upp på herrsidan, säger han i en intervju med AP. 

Fjärde snabbast i år

Han är världsrekordhållare på både 100 och 200 meter men i år har han bara den fjärde snabbaste tiden i världen. Men trots det väljer han att skicka en passning till sina konkurrenter. 

– Det är ett av de sämsta startfälten någonsin på herrsidan. Damerna har visat betydligt mer och sprungit på bättre tider.

Samtidigt säger han sig vara övertygad om att alla löparna kommer höja sig när festen i Rio väl drar igång. 

– Herrarna har verkligen underpresterat i år. Men jag tror inte att det kommer se likadant ut när vi är i Rio.

OS blir inte slutet

Tidigare har Usain Bolt sagt att mästerskapet i Brasilien skulle kunna bli avslutningen på en framgångsrik karriär men nu verkar superstjärnan ha bestämt sig för att ställa upp i VM nästa år också. Och han stänger inte dörren för att han också kan komma att tävla på OS i Tokyo 2020. 

– Min tränare säger alltid: "Usain du kan fortsätta till OS 2020 om du vill". Han har sagt åt mig att sluta prata om att avsluta karriären och bara ta ett år i taget" 

Och Bolt säger att många i friidrottsvärlden är oroliga för att sporten ska tappa sin glans när han slutar - men det tror han inte själv. 

– Det är inte så jag ser det. Det finns flera idrottare som höjer sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.