Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bolts show - dansade samba på presskonferens

Världens snabbaste man genom tiderna - Usain Bolt - verkar lika avslappnad som vanligt inför det som ska bli hans sista OS. På presskonferensen inför friidrottstävlingarna dansade han samba och skrattade sig igenom tillställningen. - Ni gillar när jag gör galna grejer. Det är det jag gör, jag gillar att underhålla, säger han.

Det vore en underdrift att säga att det var stort intresse när Jamaicas OS-friidrottare bjöd in till presskonferens. Salen fylldes av kamerateam redan två timmar innan utsatt starttid, en dryg timme senare släpptes övriga medierepresentanter in.

Det var inte heller en helt vanlig pressträff som hölls. Tillsammans med ett femtontal karnevalklädda sambadansare svängde jamaicanen höfterna i takt med de brasilianska trumrytmerna. Han och presskåren såg ut att stormtrivas. 

- Ni gillar när jag gör galna grejer. Det är det jag gör, jag gillar att underhålla. Det är min personlighet, säger han. 

Men är man dubbel världsrekordhållare och har man tagit trippla OS-guld i två OS i rad, då förtjänar man lite uppmärksamhet.

Usain Bolts stjärnglans har heller knappast falnat, trots en lite motigare säsong.

- Nej, nej, nej. Ni måste klappa högre, skämtar den långe jamaicanen när han kliver in i det fullsatta presskonferensutrymmet.

Jagar ny trippel

Efter några skämt om lagkamraten Asafa Powell, "han vill alltid ta av sig tröjan", blir Bolt lite allvarligare när hans OS-starter på 100 meter och 200 meter kommer på tal.

- Det har inte varit en perfekt säsong, men jag är i mycket bättre form än i fjol, säger han.

Dåliga nyheter för årets världsetta Justin Gatlin, USA, som inte lyckades besegra jamaicanen på VM i fjol trots ledning nästan hela 100-metersloppet.

Usain Bolt satsar på sin tredje raka guldtrippel, det vill säga guld på 100, 200 och 4x100 meter, i Rio.

Han drog sig ur de jamaicanska OS-uttagningarna på grund av bekymmer i baksidan av ena låret, men sprang på 19,89 i ett 200-meterslopp i Londons Diamond League-gala i slutet av juli. Ett litet formbesked i alla fall.

Längar efter rekord

Och trots att det krävs en förbättring av senaste loppet med närmare sekunden drömmer Usain Bolt vidare om att skriva in sig i historieböckerna med ännu större skrift.

- Jag vill verkligen, verkligen ha det, säger han om sitt eget redan svårslagna världsrekord på 200 meter, just nu 19,19 sekunder.

- Jag har alltid velat springa under 19 sekunder, alltid. Det kommer att vara lite svårt i och med att jag missade uttagningarna och har missat lite träning. Men man vet aldrig. 100-metersrundorna hjälper alltid mina 200, så vi får väl se.