Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bolts guldkross - ändå besviken med tiden

Det var aldrig något snack. Bolt utklassade konkurrenterna och kunde lekande lätt springa hem sitt andra OS-guld i Rio och det åttonde totalt. Ändå såg friidrottens megastjärna något besviken ut över tiden. – Jag är inte helt nöjd, men utförandet var okej, säger Bolt till Viasat.

Jublet visste inga gränser när friidrottens ohotade kung - Usain Bolt - gjorde entré på olympiastadion inför finalen på 200 meter. Förväntningarna på sprintern var enorma precis som vanligt.

Efter att främsta konkurrenten Justin Gatlin missade finalen var det främst kanadensaren Andre de Grasse och LaShawn Merritt från USA som på förhand skulle utmana när Bolt jagade sitt andra guld på OS i Rio och det åttonde totalt.

Men de andra hade aldrig en chans. Usain Bolt tog kommandot direkt och rusade från till guldet. Det var ren utklassning och kross.

– Det här är mitt sista OS och jag är glad att jag fortfarande kan visa världen att jag är bäst, säger Bolt till Viasat.

Besviken med tiden

I lätt regn stannade klockan på 19.78. Det är visserligen årsbästa men ingen jättetid och Bolt såg lite besviken ut med det. Men med tanke på skadeproblemen före OS och sämre väderförhållande var hans eget världsrekord på 19.19 svårt att nå.

– Jag är inte helt nöjd, men utförandet var okej, säger Bolt till Viasat.

Silvret knep Andre de Grasse på 20.02, men gladast av alla såg nästan franske bronsmedaljören Lemaitre ut att vara.

Nu återstår bara ett hinder - den korta stafetten - innan megastjärnan når sitt mål med en ny trippel. Något som han lyckades med i OS i London för fyra år sedan.

– Jag kom hit för att vinna tre guldmedaljer. Om det av någon anledning inte händer kommer jag vara väldigt besviken eftersom det är mitt mål, sade Bolt efter att ha säkrat guldet på 100 meter i Rio till Viasat.