Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bolt skrattade sig till final på 200 meter

Det såg lekande lätt ut för en joggande Bolt i semin på 200 meter. Då kom De Grasse snabbt bakifrån och pressade jamaicanen. De passerade mållinjen skrattandes. – Jag frågade honom varför han sprang så fort, säger Bolt efter loppet.

Friidrottens megastjärna Usain Bolt har redan säkrat guldet på 100 meter. Men jamaicanen är på jakt efter trippeln och på natten mot torsdagen var det dags för att passera semifinalen på 200 meter för att fortsätta den jakten.

Inga problem tänkte nog de flesta och visst såg det lekande enkelt ut för Bolt. Efter en sedvanligt lite trög start fick han upp farten och var i ledningen i kurvan inför sista hundringen.

Då slog Bolt av på takten och joggade mot mållinjen - det skulle han inte ha gjort. För Andre de Grasse kom starkt och utmanade jamaicanen som blev tvungen att öka farten för att gå i mål först. De båda såg ut att skratta när de passerade mållinjen.

– Jag frågade honom varför han sprang så fort. Han svarade att han behövde sätta press på mig, säger Bolt till Viasat efter loppet.

De Grasse såg till att det blev bra fart i loppet som Bolt vann på snabbaste tiden i semifinalerna; 19.78. Kanadensaren var två hundradelar efter på andraplatsen.

– Det var lite snabbare än vad jag hade tänkt mig, men ynglingen gjorde att det gick onödigt fort, säger Usain Bolt till Viasat efter loppet.

Sämre gick det för Justin Gatlin som missar 200 metersfinalen på natten mot fredag. Istället gick Edward och Martina vidare från amerikanens semifinal.