Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bolt: "Hoppas jag inte får ölmage"

Usain Bolts sista lopp i karriären närmar sig med stormsteg. På en presskonferens i tjeckiska Ostrava skojade han om vad han ska göra när han lägger spikskorna på hyllan. – Förhoppningsvis har jag inte en ölmage, säger han.

Bolt, som tidigare pratat om att satsa på fotboll efter löparkarriären, verkar inte ha någon utstakad plan över framtiden ännu. 

– Förhoppningsvis har jag inte en ölmage. Jag kanske gifter mig, kanske skaffar barn, vem vet, säger han, enligt finska Yle.

Fått konkurrens

Avslutningen – som av allt att döma blir på friidrotts-VM i London i augusti – blir ingen lätt match för Bolt. I Stockholms Diamond League-tävling nyligen sprang kanadensaren Andre DeGrasse på 9,69. 22-åringen hade dock 4,8 sekundmeter blåst i ryggen – vilket gör att tiden inte godkändes. Bolt verkar inte orolig över konkurrensen. 

– Jag är fortfarande världens snabbaste man, sa en avslappad Bolt på presskonferensen. 

"Har varit en otrolig karriär"

Han avslöjade också att det inte blir något 200 meterslopp på sommarens VM för jamaicanen. Allt fokus läggs på 100 meter – trots att Bolt tidigare hintat om att det är den dubbla distansen han håller närmast. 

Med slutet runt hörnet gav Bolt några tankar om sina år som världens främste sprinter. 

– Det har varit en otrolig karriär. Jag har verkligen njutit av uppgångarna och nedgångarna, alla erfarenhet jag har samlat på mig, allt jag har varit med om, glädjen och ledsamheten, sa han under en presskonferens, enligt BBC

– Jag har gjort allt jag önskade och det närmar sig slutet. Det känns bra för mig. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.