Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bolt enkelt vidare – trots trög start

Trots en seg start visade Usain Bolt klassen direkt när herrarnas försök på hundra meter gick av stapeln. Publikfavoriten vann sitt heat och tog sig enkelt vidare på tiden 10,07.

Usain Bolt välkomnades av ett högljutt jubel från publiken när han äntrade Olympiastadion i London. 

Och sedan bjöd han tillbaka genom att enkelt städa av försöksheatet på 100 meter. Bolt, som på sina presskonferensen har visat stort självförtroende inför det som är hans sista mästerskap i karriären, visade att det inte bara är snack från 30-åringen, utan att kapaciteten fortfarande finns kvar. 

Bolt var visserligen sen ur startblocken och inledde trögt, men ungefär halvvägs in i loppet accelererade han upp, tog sig förbi konkurrenterna och sprang i mål som ohotad etta på tiden 10,07. 

 – Loppet var okej. Det var en dålig start så jag fick pressa mig lite för att komma in i det. Att jag kom tillbaka in i loppet är ett bra tecken, säger Bolt.

Det faktum att VM i London är hans stora avskedsföreställning är ingenting som än så länge påverkar 30-åringen.

– Den enda skillnaden är att det lite fler jamaicanen på läktaren. Och det jag glad för jag vill göra dem stolta i morgon, säger han.

Den stora frågan när det gäller herrarnas 100 meter är om det finns någon med kapacitet att hota Bolt i sprintkungens sista mästerskap. En kandidat är amerikanen Christian Coleman som vann sitt heat komfortabelt och 21-åringen själv menar att det är möjligt att hota Bolt.

– Jag tror mycket på mig själv. Vem som helst kan ha en bra dag men det handlar bara om att komma ut och göra sitt yttersta, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.