Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bold Eagle tröttnade efter tufft lopp

För andra loppet i rad föll den franske stjärnan Bold Eagle tungt som storfavorit. I Prix du Bourbonnais tröttnade hästen på upploppet och slutade på sjätte plats. Segern gick till femåriga stoet Delia du Pommereux som spurtade till knapp seger före Belina Josselyn.

I Prix de Bretagne för två veckor sedan blev det en fjärde plats och till Bold Eagles försvar efter sjätteplatsen fick hästen ett oerhört tufft lopp av kusken Franck Nivard. Han attackerade i uppförsbacken i 1.10-tempo, rundade hela fältet och övertog ledningen i sista kurvan. Med mjölksyra upp över öronen orkade inte sjuåringen och föll tillbaka något.

Bold Eagle tävlade utan skor på alla fyra hovarna för första gången och det fungerade fint. I Prix d’Amerique har han placeringarna 2-1-1 och siktet är inställt på en ännu topplacering.

Belina Josselyn visade gryende form med Jean-Michel Bazire i sulkyn och trean Bird Parker gör alltid fina insatser.

Om sex veckor avgörs Prix d’Amerique. Svenske Readly Express är titelförsvarare och kommer troligen att starta den 30 december på Vincennes, säger tränaren Timo Nurmos.

Propulsion kommer däremot att gå ner direkt till storloppet den 27 januari. Tränaren Daniel Redén vill prova ett annat upplägg den här gången.