Dominik Bokk. Arkivbild
Dominik Bokk. Arkivbild

Bokk byter Växjö mot Rögle

ANNONS

Dominik Bokk lämnar Växjö – men tysken kommer även fortsättningsvis att spela sin ishockey i SHL. Den 19-årige forwarden är klar för spel i Rögle, dit han lånas ut av NHL-klubben St Louis den kommande säsongen, skriver Ängelholmsklubben på sin webbplats.

I Rögle återförenas den talangfulla forwarden med tränaren Cam Abbott, som tränade Växjös J20-lag som Bokk initialt spelade för 2017–2018.

"Cam var min första tränare i Sverige och hjälpte mig jättemycket i omställningen och lärde mig saker som gjorde att jag kunde debutera i SHL redan första säsongen. Han är en bra tränare och jag ser fram emot att fortsätta min resa med Cam som tränare", säger Bokk till Rögles webbplats.

ANNONS

"Dominik kommer att tillföra vårt lag kreativitet och offensiva spetsegenskaper och en enorm vilja att spela på högsta nivå", säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Den senaste säsongen gjorde Bokk 23 poäng (9+15) på 47 grundseriematcher för Växjö, och följde sedan upp det med att göra tre poäng (2+1) på sex slutspelsmatcher.

Rättad: I en tidigare version, i sista stycket, nämndes fel lag som Bokk spelat för den senaste säsongen. Rätt ska vara Växjö.

TT

ANNONS