Blytung futsal-förlust för Blåvitt

32 sekunder är inte en lång tid, men för IFK Göteborg var det säsongens längsta halvminut när man förlorade mot Borås AIK i den svenska futsalligan. – Det är så talande för hela säsongen, säger lagkapten Nicklas Asp.

ANNONS
|

Matchen mellan IFK Göteborg och Borås AIK handlade egentligen bara om tio sekunder. Tio ödesdigra sekunder.

De regerande mästarna Blåvitt hade hållit jämna steg med tabelltvåan Borås AIK. Även om gästerna kom till Lisebergshallen med dubbelt så många poäng som IFK Göteborg så var det en jämn batalj.

Under den andra halvleken drog dock Boråsarna ifrån till 2-5och det såg länge ut som att Blåvitt skulle gå mot ännu en förlust. Men då kom vändningen.

– Det är en ganska jämn match överlag, skillnaden är att de sätter sina lägen. Det gör inte vi, säger lagkapten Nicklas Asp efter matchen.

ANNONS

Med två snabba mål hade man känning och med bara 32 sekunder kvar av matchen lyckas målvaktenChristopher Solberg, efter en tilltrasslad situation kvittera.

Lyckan blev till sorg – på tio sekunder

Men den obeskrivliga lyckan när man trodde man räddat en poäng blev snabbt till obeskrivlig smärta. Allt som krävdes var 10 sekunder.

– Det är så många saker som inte stämmer till hundra procent, lagkaptenen fortsätter:

– Sista målet här är ju dåligt fokus, vi släpper en kille bakom ryggen. Det är ju sånt som absolut inte får hända, men ändå så händer den.

Tappar mark i tabellen

För IFK Göteborg är inte förlusten bara tung med tanke på det snöpliga slutet, poängtappet innebär att de regerande mästarna allt mer tappar mark i tabellen.

– Vi har det inte med oss i år och då är det svårt att höja sig när man hela tiden släpper in enkla mål.

Hur går ni vidare nu?

– Det är bara att fortsätta, vi måste ju ta oss ur svackan. Det sitter just nu i huvudet så det är bara att mata på.

Giganterna faller

Blåvitt har länge varit en av svensk futsals giganter. Med tvåSM-guld och fem finaler på raken som facit så är det klart ovant att se laget i den nedre halvan av tabellen, men enligt Asp är det inte så märkligt.

ANNONS

– Vi har ju alltid varit där uppe och någon gång måste ju dippen komma, jag vet inte om det är en kombination av mättnad samtidigt som vi har pressen på oss, Asp fortsätter:

– Sen har vi ju tappat många spelare.

Till sist:Lisebergshallen intogs ju av massa Blåvitt-legendarer, han du prata med någon?

– Jag har ju haft Mikael Martinsson som tränare så jag pratade lite med honom.

Kunde du ge honom några tips?

– Njae... han hade ju inte ens knutit skorna såg jag så det är väl första tipset.

ANNONS