Blytung förlust för Sverige

Sveriges handbollsherrar förlorade sin andra match i OS på ett oerhört tungt sätt. Med 13 sekunder kvar gjorde Egypten segermålet och vann med 26-25.

|

Sveriges handbollsherrar överraskade med ett silver i OS i London. I Rio fick landslaget en tuff start i förlusten med 29-32mot ett effektivare Tyskland.

Även tisdagens motståndare Egypten kom från en förlust när man förlorade med uddamålet, 26-27 mot Slovenien. Matchen var därmed extra viktig för båda lag.

Tappade ledning

- Det är hårt att möta dem (Egypten). De är aggressiva och tuffa, men det visste vi före matchen, säger spelaren Johan Jakobsson till Viasat.

Och som väntat blev det tufft och jämnt.Ställningen var ett måls ledning, 13-12 till Sverige efter första halvlek. I andra halvlek kunde Sverige skaffa sig en tremålsledning i 42:a minuten när man gick från 17-17 till 20-17, efter att ha fått tillbaka spelare från en dubbelutvisning.

Men sedan kämpade sig Egypten tillbaka - till 22-22. Med fem minuter kvar av matchen var ställningen 24-24 och stämningen märkbart spänd och irriterad i båda lag. Egypten drog ifrån med ett mål med en och en halv minut kvar och Sverige tog time out. Målvakten plockades ut lika snabbt var kvitteringen framme genom Lukas Nilsson.

- Vi hade inte marginalernapå vår sida. Vi sätter inte de chanser vi borde sätta, säger Johan Jakobsson.

Kim Andersson fick en utvisning och Egypten gjorde segermålet i spel fyra mot sex. Sveriges fick sju sekunder på sig för ensista chans blockades när slutsignalen ljöd.

"Hålla huvudet kallt"

Nu närmast väntar Slovenien.

-De gäller att förbereda sig mot nästa motståndare och hålla oss till den planen som vi sätter upp så lång tid som möjligt. Vi måste ha huvudet kallt. Egypten spelar väldigt icke-europeisktsom vi inte är vana vid.

Det ser svårt ut för Sverige att gå vidare från gruppen somförutom Sverige och Tyskland består av Polen, Slovenien, Egypten och Brasilien. Men Johan Jakobsson tror på kvartsfinal.

-Det hoppas jag, det tror jag fortfarande, säger han till Viasat.