Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Blomstrand och hennes Köpenhamn, där totalt fem svenskor spelar, möter på lördagen Brest i Champions League-premiären. I det franska laget spelar landslagskamraterna Isabella Gulldén och Filippa Idéhn. Arkivbild.

Blomstrand: "Klart det kommit fram någon pik"

Champions League-handbollen drar igång med ett hett "svenskmöte" direkt. Svenskkolonin i Köpenhamn ställs mot ett Brest som anförs av Isabelle Gulldén.

Det svenska handbollslandslaget träningsmatchade förra veckan borta mot Island. Självklart kom lördagens Champions League-premiär mellan franska Brest och Köpenhamn i den danska huvudstaden på tal bland landslagskamraterna.

- Under samlingen har man fokus på landskamperna och bli bättre tillsammans i stället för att snacka om kommande motstånd, men det är klart att det kommit fram någon pik här och där. Men framför allt är det bara kul att man ska ses och få möta varandra, säger Hanna Blomstrand.

"Tufft direkt"

I Köpenhamn lirar landslagskvartetten Blomstrand, Jenny Alm, Linn Blohm och Johanna Bundsen samt landslagsmeriterade Marie Wall (just nu skadad). I Brest återfinns storstjärnan Isabelle Gulldén och landslagsmålvakten Filippa Idéhn.

- Det blir tufft direkt, men jag förväntar mig inget annat, säger Blomstrand om det franska motståndet.

Det väntar fler möten med blågula kamrater. Gruppen består även av det enda svenska inslaget Sävehof och ryska Rostov-Don, som i våras nådde semifinal (Final Four) i Champions League.

- Det är ju en tuff grupp, men man förväntar sig inte att komma till Champions League och jogga hem någonting. Det ska bara bli superkul att få möta riktigt tuffa motstånd, säger Blomstrand.

"En dröm"

Niometersspelaren anslöt till Köpenhamn inför förra säsongen. En säsong som slutade med klubbens första danska ligaguld och en plats i Champions League.

- Första säsongen var helt fantastiskt och det har varit en dröm att nå Champions League sedan man var liten. Att det skulle ske så här tidigt i karriären var inget jag hade förväntat mig. Det ska bli kul att få mäta sig med de absolut bästa, säger 22-åringen.

Även om gruppen är tuff hoppas Blomstrand på att laget ska sluta topp tre och gå vidare till nästa gruppspel.

- Vi har varit starka på hemmaplan, så vi hoppas vi kan ta några poäng hemma och förhoppningsvis skrälla lite på bortaplan. Det är väl det som krävs för att vi ska ta oss vidare, säger Hanna Blomstrand.