Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Blomstedt, fyra i STCC inför lördagens lopp på Solvalla.

Blomstedt vill bjuda släkten på bra lopp

Stockholmaren och STCC-föraren Fredrik Blomstedt ser fram emot att göra debut på "hemmabanan" Solvalla på lördag.

På lördag är det andra hästkrafter som tar över på Solvalla, som har förvandlats till racingbana för en dag. Kuskarna har bytts ut mot förare, hästarna mot bilar.

En av förarna som ser särskilt mycket fram emot att få rulla in på Solvalla, där STCC gör ett kort gästspel för sjätte året, är Fredrik Blomstedt.

Trångt

Den 26-årige stockholmaren inledde racingkarriären i Asien redan som 16-åring och har sedan dess även hunnit med en hel del tävlande i Europa, företrädesvis i England.

- Att få köra på hemmaplan innebär ju helt andra möjligheter för släkt och vänner att komma och titta. Jag tror att Solvalla kan passa mig rätt bra. Det blir trångt, men det är jag van vid från min tid i England.

Blomstedt tror att det kommer att handla om vem som klarar att köra genom kurvorna utan att tappa all fart. Han hoppas kunna hitta de spår som passar hans VW Golf bäst under de två träningstimmar som föregår kval och tävling.

Uppskattar laget

I de sex heat som körts under de två föregående tävlingarna på Knutstorp och i Alastaro i Finland har Blomstedt samlat ihop två andraplatser och en tredjeplacering. I sammandraget är han fyra, nio poäng bakom stallkamraten och trean Johan Kristoffersson. Upp till ledande Fredrik Ekblom, även hans stallkompis, skiljer 42 poäng.

- Topp fem, där ska jag vara. Och kan jag slåss om en plats bland de tre bästa är det bra. För mig är det ju kul att ha två så duktiga förare i samma team, jag kan lära mig mycket av dem.