Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Blomqvist förlänger med Viasat – kvar i TV-rutan

Han har synts i TV-rutan sedan 1997 då han kommenterade F1 för första gången. Nu är det klart att Janne Blomqvist förlänger sitt kontrakt med Viasat och blir kvar i TV-rutan.
– Jag tror inte så många av mina kolleger varit med så många år på raken, säger han.

NENT Group äger rättigheterna för att sända formel 1 i Sverige ända fram tills 2021. Nu är det även klart att TV-profilen, Janne Blomqvist förlänger sitt kontakt och blir kvar i TV-rutan i tre år till.

Han har kommenterat F1-sporten sedan 1997 och ska enligt honom själv inte ha missat ett lopp sedan 1999.

– Jag tror inte att så många av mina kolleger varit med så många år på raken. Jag har ingen statistik men jag borde vara kring topp fem i världen, säger han till Expressen.

"Det var stort, riktigt stort"

Även om Janne Blomqvist blir kvar i TV-rutan så är det klart att Marcus Ericsson inte får ett nytt kontrakt av Sauber och väntas lämna F1-sporten efter fem år. Något som Blomqvist beklagar.

– Den stora skillnaden med en svensk i formel 1 var att vi fick en helt annan insyn i sporten som vi inte hade tidigare, men tillgång till information som inte är så lätt att få tag i annars. Under alla år fram till dess hade man drömt om att en svensk skulle komma upp i F1, så det var stort, riktigt stort. När man har nött på så länge var det på något sätt en belöning för allt slit innan dess, säger han och utesluter Ericssons chanser för en återkomst till sporten.

– Jag rankar väl de chanserna som ganska små. Jag tror att han ska försöka få till en bra karriär någon annanstans, var det nu än blir. Det känns som att f1 varit ganska destruktivt mot honom, framförallt på slutet, och det kan vara kul att få starta om så han kan ha lite roligt igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.