IFK Norrköping får kanske klara sig utan Andreas Blomqvist, som är rädd för att han slagit upp en ny knäskada. Arkivbild.
IFK Norrköping får kanske klara sig utan Andreas Blomqvist, som är rädd för att han slagit upp en ny knäskada. Arkivbild.

Blomqvist befarar det värsta

Säsongen är troligen över för IFK Norrköpings mittfältare Andreas Blomqvist, 25, som nyligen kom tillbaka efter en korsbandsskada.

ANNONS

Blomqvist slet av korsbandet i höger knä i en U21-match mot Elfsborg i september förra året. För två veckor sedan gjorde han sin första allsvenska match från start i år.

- Det är tungt, vi förlorade och det känns inte bra för mig. Jag befarar det värsta, men vi får se. Jag har varit igenom det innan och vet vad som väntar om det skulle vara så, säger han.

ANNONS

- Nu väntar jag på att så snart som möjligt få tid för en magnetkameraröntgen för att få ett besked. Det är inte alltid läkarna har rätt och vi får vänta in besked.

Blomqvist var på vippen att ge Norrköping ledningen hemma mot Djurgården (0–1) men Andreas Isaksson sträckte ut sig i sin fulla längd och fick en hand på bollen.

I samband med den situationen skadade sig Blomqvist.

- Jag hoppade upp och när jag landade kände jag att benet vek sig. Det var ingen kontakt mellan oss. Den första känslan var att något var fel.

Han gjorde ett försök att fortsätta men tvingades snabbt bryta matchen.

- Jag märkte snabbt att det inte var någon mening att fortsätta.

ANNONS

För IFK Norrköping var det ytterligare en tung motgång. Veteranen Daniel Sjölund tvingades stå över matchen mot Djurgården på grund av problem med hälsenorna. Just nu står tabellfemman Norrköping utan två centrala mittfältare. I nästa omgång väntar tabelltrean Sirius i Uppsala.

TT

ANNONS