Blomberg segerskytt – utan att fira

När Johan Blomberg hade gjort ett par tunga mål mot AIK värvades han av Solnaklubben. Numera brukar han sänka sitt gamla lag.

|

Efter bara fyra poäng på de fyra föregående matcherna lyckades AIK kriga till sig en tajt seger i Halmstad.

- Vi spelade inte speciellt bra, men vi vann i alla fall. Vi behövde verkligen de här tre poängen, men jag håller alltid på Halmstad när jag inte spelar mot dem själv, säger Johan Blomberg.

Hans matchvinnande mål kom redan i den femte minuten. Det var både slumpartat och skickligt.

HBK:s kapten Fredrik Liverstam försökte rensa men prickade mittbackskompisen Marcus Johansson. Bollen studsade tillbaka in i farligt läge och hamnade vid fötterna på Blomberg.

Den 29-årige skåningen använde höger yttersida med lugn och precision. Bollen satt tätt intill stolpen.

- Det var ett skönt mål. Och ganska enkelt, om man får säga så.

Johan Blomberg höll tillbaka alla glädjeyttringar.

- Jag gjorde mål mot Halmstad för två år sedan också och firade inte då heller. Jag hade en för bra tid här, jättefina år. Jag känner många i klubben och staden.

Noga scoutad

På den tid då Johan Blomberg spelade för Halmstad lyckades AIK aldrig vinna över hallänningarna. Det blev bara två AIK-poäng på fyra försök – och Blomberg gjorde mål i båda matcherna på Friends Arena.

Efter det tyckte Solnaklubben det var bäst att värva yttermittfältaren, hösten 2014.

- De där matcherna betydde säkert lite grann. Men AIK:s scout har berättat att de tittade på mig 20 gånger under den säsongen, så de hade bra koll på mig.

Med Blomberg i laget har AIK tagit maximala nio poäng mot Halmstad. Nu gjorde han mål mot sin gamla klubb för andra gången – och hade ett jätteläge för 2–0 i första halvlekens slutsekunder.

Goitom knäskadad

Henok Goitom var tvungen att ge upp i den 13:e minuten, rejält haltande med knäsmärtor. Sjukgymnastens första undersökning tyder inte på en korsbandsskada, men först när knät har röntgats kommer besked om hur allvarlig AIK-anfallarens skada är.

Både Nils-Eric Johansson och Oscar Linnér fick varningar för fördröjande av spelet. När målvakten fick sitt gula kort i slutminuten blev Johansson så irriterad på domaren att han fick en andra varning – som betydde utvisning och avstängning.