Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Blomberg, vänster, petade in matchens enda mål och säkrade AIK:s trepoängare borta mot Halmstad.

Blomberg segerskytt – utan att fira

När Johan Blomberg hade gjort ett par tunga mål mot AIK värvades han av Solnaklubben. Numera brukar han sänka sitt gamla lag.

Efter bara fyra poäng på de fyra föregående matcherna lyckades AIK kriga till sig en tajt seger i Halmstad.

- Vi spelade inte speciellt bra, men vi vann i alla fall. Vi behövde verkligen de här tre poängen, men jag håller alltid på Halmstad när jag inte spelar mot dem själv, säger Johan Blomberg.

Hans matchvinnande mål kom redan i den femte minuten. Det var både slumpartat och skickligt.

HBK:s kapten Fredrik Liverstam försökte rensa men prickade mittbackskompisen Marcus Johansson. Bollen studsade tillbaka in i farligt läge och hamnade vid fötterna på Blomberg.

Den 29-årige skåningen använde höger yttersida med lugn och precision. Bollen satt tätt intill stolpen.

- Det var ett skönt mål. Och ganska enkelt, om man får säga så.

Johan Blomberg höll tillbaka alla glädjeyttringar.

- Jag gjorde mål mot Halmstad för två år sedan också och firade inte då heller. Jag hade en för bra tid här, jättefina år. Jag känner många i klubben och staden.

Noga scoutad

På den tid då Johan Blomberg spelade för Halmstad lyckades AIK aldrig vinna över hallänningarna. Det blev bara två AIK-poäng på fyra försök – och Blomberg gjorde mål i båda matcherna på Friends Arena.

Efter det tyckte Solnaklubben det var bäst att värva yttermittfältaren, hösten 2014.

- De där matcherna betydde säkert lite grann. Men AIK:s scout har berättat att de tittade på mig 20 gånger under den säsongen, så de hade bra koll på mig.

Med Blomberg i laget har AIK tagit maximala nio poäng mot Halmstad. Nu gjorde han mål mot sin gamla klubb för andra gången – och hade ett jätteläge för 2–0 i första halvlekens slutsekunder.

Goitom knäskadad

Henok Goitom var tvungen att ge upp i den 13:e minuten, rejält haltande med knäsmärtor. Sjukgymnastens första undersökning tyder inte på en korsbandsskada, men först när knät har röntgats kommer besked om hur allvarlig AIK-anfallarens skada är.

Både Nils-Eric Johansson och Oscar Linnér fick varningar för fördröjande av spelet. När målvakten fick sitt gula kort i slutminuten blev Johansson så irriterad på domaren att han fick en andra varning – som betydde utvisning och avstängning.