Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johannes Thingnes Bø. Arkivbild.

Blixtsnabb Bø tog tionde segern för säsongen

Johannes Thingnes Bø fick en bom. Men vad gjorde det när han åkte så fort? Den norske skidskyttefantomen tog sin tionde seger för säsongen på världscupssprinten i Anterselva.

Norske fantomen Johannes Thingnes Bø hade en bom i stående – men åkte samtidigt, likt han brukar, fasansfullt fort.

Det framgick ganska tidigt att det inte skulle finnas någon som skulle kunna hota säsongens gigant i skidskyttevärlden. Segern i Anterselva var Bøs tionde av 13 världscuplopp denna säsong.

Som om inte det var nog med segern fick Norge dessutom fira en dubbel, då Erlend Bjøntegaard tog andraplatsen, 17,5 sekunder bakom Bø. Franske Antonin Guigonnat kom trea, med en dryg sekunds marginal till landsmannen Martin Fourcade, som trots fullt skytte hamnade precis utanför pallen.

För svensk del stod Sebastian Samuelsson och Peppe Femling över fredagens sprint med magsjuka. Då klev i stället Torstein Stenersen fram och sköt fullt.

Kruxet? Han åkte inte så fort.

Stenersen kom med sin 60:e plats längst ner i resultatlistan av de tre startande svenskarna där Jesper Nelin, med två bom, var bäst med en 34:e plats. Martin Ponsiluoma, med en bom på kontot, blev näst bästa svensk på plats nummer 43.

- Jag känner inte igen kroppen riktigt. Lite bättre idag men jag vet inte vad det är, säger en inte helt nöjd Nelin till SVT.

Förutom Samuelsson och Femling har även Linn Persson insjuknat i den magsjuka som härjat det svenska laget i Anterselva.