Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blivande stjärnor firar VM-guldet

De senaste åren har Sverige varit svältfött med handbollsframgångar. Kanske vände det på söndagen när Sveriges U21-landslag vann VM-guld i Makedonien.
- Killarna kommer att bli världsstjärnor, jublade förbundskapten Henrik Schneider.

Glädjen gick inte att ta miste på efter segern med 31-29 (13-18) mot Tyskland, men det började allt annat än bra för det talangfulla svenska laget. I första halvlek var tyskarna bättre på det mesta och drog som mest i från till en femmålsledning. Därför var det nog få som vågade tro att Sverige skulle ha något att säga till om efter paus.
- I första halvlek gick vi inte in för det till hundra procent. Därför beslutade vi oss för att släppa på handbromsen både försvarsmässigt och offensivt, säger Henrik Schneider.

Och satsningen gav resultat. Tyskarnas ledning minskade undan för undan och när det som mest behövdes började målvakten Andreas Palicka att storspela. Med tio minuter kvar av matchen lade svenskarna in stöten och trots att laget under i stort sett hela matchen legat under konstant kändes segern odiskutabel.
- Moralen som killarna visade i dag visar att de kan slå vem som helst. De har stort hjärta och killarna är verkligen värda det här. Vi har jobbat stenhårt för detta i två år.

- Vad jag har förstått öppnades champagnen redan i omklädningsrummet. Nu blir det middag, men sedan har vi en lång resa hem i morgon. Den kan bli jobbig om man tar i så att man skriker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.