Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Olle och Björn Goop. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Blev historisk efter dubbelseger

Travkusken Björn Goop är historisk. Under måndagskvällen blev han den svenska kusk som vunnit flest travlopp genom tiderna.

Med 6745 segrar slog han pappa Olle Goop som har 6744 segrar i sitt bagage. I Sverige är det endast fem kuskar som vunnit över 6 000 segrar.

Mölndalssonen vann två segrar på Mantorp under måndagskvällen. Den första tillsammans med egentränade hästen Fanny Chenal på ny rekordtid.

– Hon var jättefin idag och har utvecklats väldigt. Det är en stor häst som behövt tid, men det finns mer i henne. Hon förstår inte riktigt vad det går ut på än så länge, men har fortfarande många växlar kvar. Hon går fortfarande med skor och fast bomull och sådär, berättade Björn Goop efteråt för Travronden.

Därefter följde en seger med hästen Catch My Love. Efteråt var han mycket nöjd med prestationen och sitt nya rekord.

– Hon var jättefin, jättestark. Det blev ett tufft lopp, men hon tuggade bara undan över upploppet. Det är något som fått komma när det kommer och om det kommer. Det är ingenting jag gått och siktat på, men självklart är det jättestort för mig, säger Björn Goop.

LÄS MER: Goop: "Mycket nöjd med samtliga hästar"

Björn Goop har varit aktiv travkusk i många år och vann sin första seger 1994.Han har vunnit flera stora segrar, bland annat Elitloppet, Svenskt Travderby och Svenskt Travkriterium. I början av året vann han världens tuffaste travlopp, Prix d’Amerique. Prissumman för loppet? 4,5 miljoner kronor.

Han driver Stall Goop tillsammans med sin far Olle Goop i Kils kommun i Värmlands län.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.