Mjällbys planer på att släppa in 300 sittande supportrar skrotades i dag, efter Blekingeregionens beslut att återinföra hårdare coronarestriktioner. Arkivbild.
Mjällbys planer på att släppa in 300 sittande supportrar skrotades i dag, efter Blekingeregionens beslut att återinföra hårdare coronarestriktioner. Arkivbild. Bild: Rickard Nilsson/TT

Blekinge-restriktioner drabbar Mjällby

ANNONS

I dag följde Blekinge efter de stora regionerna och återinförde 50-gränsen för idrotts- och kulturevenemang med sittande publik. Detta drabbar allsvenska klubben Mjällby, som hade planerat att släppa in 300 sittande supportrar på söndagens hemmamatch mot Östersund.

– Det är jättetråkigt, men sådant är läget, säger klubbens ordförande Magnus Emeus.

Efter regeringens okej för 300 personer på idrotts- och kulturevenemang med sittande publik är nu Stockholm, Uppland, Västra Götaland, Östergötland och Blekinge regioner som gått tillbaka till 50-gränsen. Mjällbys planer var långt gångna.

– Vi har lagt ner väldigt mycket tid på detta, och supportrar och sponsorer gjorde sig redo för att gå på matchen. Vi hade planerat att ha publik på de tre resterande hemmamatcherna, säger Emeus.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS