Blandade känslor för fyran Falk

Trots Stina Nilssons fall var det två svenskor i sprintfinal i VM i Lahtis. Hanna Falk blev fyra och Ida Ingemarsdotter femma efter att ha fått ge sig mot Kikkan Randall i bronskampen. Maiken Caspersen Falla vann guldet.

ANNONS
|

Hanna Falk tog sig vidare som "lucky loser" tack vare att Nilsson drog med sig Natalia Matvejeva i fallet i semifinalen. Väl i finalen var det till slut bara 0,15 sekunder som skiljde till bronset för Falk efter en stark finish.

- Jag gav allt hela vägen, men det känns ändå surt att vara fyra på ett VM, säger Ulricehamnsåkaren.

ANNONS

- Det är blandade känslor. Jag är glad att jag fick chans att köra final, semin gick inte riktigt som jag hade tänkt men jag blev inbjuden där när de trillade. Det är jag tacksam för, men väl i final är det medaljerna man kör för.

Gick för guldet

Ida Ingemarsdotter var den av svenskorna som var mest offensiv i finalen. Men efter att ha legat tvåa till en början orkade inte Ingemarsdotter hela vägen. Hon slutade femma.

- Min plan var att ta rygg på Maiken och inte försöka släppa den. Är man i final och har möjlighet att gå för guldet, då ska jag gå för guldet, säger 31-åringen.

- Tyvärr blev det lite för mycket mjölksyra kvar i benen, men man måste ta chansen när man får den.

ANNONS

Falla överlägsen

Svenskorna och Maiken Caspersen Falla hade lite överraskande sällskap av tre amerikanskor i finalen. Falla, som inte har varit sämre än tvåa i världscupen den här säsongen, var överlägsen och vann före Jessica Diggins och Kikkan Randalll.

- Jag kan inte fatta vad som precis hände. Jag hade en fantastisk dag och skidorna var bra. Det var löst i spåret, men det är precis så jag vill ha de, säger Falla till nyhetsbyrån NTB efter guldet.

26-åringen räddade äran åt Norge medan lagkamraterna hade en ovanligt blek dag på skidstadion i Lahtis. Regerande världsmästaren Marit Bjørgen har tappat snabbhet efter sin comeback från barnafödande och slogs ut i kvartsfinal. Heidi Weng tog sig vidare då, men snuvades sedan på en finalplats av Ingemarsdotter i semin.

Lahtis, TT:s utsände

ANNONS