Lias Andersson i Los Angeles Kings, till vänster, i kamp om pucken med Buffalobacken Jacob Bryson.
Lias Andersson i Los Angeles Kings, till vänster, i kamp om pucken med Buffalobacken Jacob Bryson. Bild: Jayne Kamin-Oncea/AP/TT

Blågul poängfest när Los Angeles vände

Los Angeles vände 0–2 till 3–2 mot Buffalo i en blågul poängfest med tre mål och totalt sju poäng i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

Los Angeles-backen Tobias Björnfot gjorde sina två första poäng för säsongen och låg bakom segermålet när hans framspelning gav Alex Iafallo öppet mål.

– Jag försöker bara spela mitt eget spel, och det känns bra nu. Tränaren (Todd McLellan) vill se mig spela mer offensivt och bli ett hot framåt och det försöker jag, säger 20-åringe Björnfot på presskonferensen efter matchen.

Långvariga bottenlaget Buffalo har blixtstartat säsongen med fem segrar på de sju första matcherna och gick fram till en 2–0-ledning efter mål av Rasmus Asplund och den förre Frölunda-spelaren Victor Olofsson.

"Förtjänade segern"

Men Los Angeles red på segern mot Montreal ett dygn tidigare och Carl Grundström reducerade till 1–2 för Kings. Grundstrom, spelade precis som Olofsson, i Frölunda 2016-2018.

ANNONS

De tre svenskmålen kom inom loppet av drygt fem minuter i andra perioden.

Två hemmamål i sista perioden fullbordade vändningen. Anze Kopitar kvitterade i numerärt överläge efter en passningspoäng från Adrian Kempe innan Iafallo sköt segermålet framspelad av Björnfot och Kempe.

– Jag tycker att vi spelade ganska bra hela matchen. Vi visste att de skulle gå ut hårt och de fick ju till några mål också. Men vi kämpade oss tillbaka i tredje och jag tycker helt klart att vi förtjänade segern, säger Kempe efter matchen.

– Vi lade stort fokus på det och ville verkligen få till spelet i både numerärt överläge och underläge, och det lyckades vi med, fick ett par mål i powerplay och släppte inte in något med en man utvisad.

Arvidsson ut, Grundström in

Grundström, som inte spelade mot Montreal, fick hoppa in i laget när Viktor Arvidsson tvingades kliva av under uppvärmningen – med misstänkt covidsmitta.

– Förra säsongen förberedde oss för sådant här. Att tappa en spelare under uppvärmningen i dag skakade om oss lite, men alla klarade av det bra, säger Kings-tränaren Todd McLellan.

Segern var Los Angeles tredje för säsongen och lyfte laget från sistaplatsen i Pacific-divisionen.

ANNONS