Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Blackstenius gjorde först mål och skadades sedan. Hon spelade tio minuter med bandage runt huvudet, men byttes sedan ut.

Blackstenius utbytt efter smäll mot huvudet

Stina Blackstenius gjorde mål mot Ryssland i 2–0-segern i fotbolls-EM – och fick sedan utgå efter en smäll mot huvudet. Men någon större fara ska det inte vara.

Blackstenius, som hoppade in i EM-premiären mot Tyskland, fick chansen från start mot Ryssland – och tackade för förtroendet genom att sätta 2–0 i inledningen på den andra halvleken.

Efter en dryg timme nickade Montpellieranfallaren ihop med en rysk försvarare i ett annat svenskt anfall och behövde läkarvård.

Blackstenius kunde spela vidare, men ungefär tio minuter senare meddelade hon själv landslagsledningen att hon inte kunde spela vidare och byttes ut.

- Jag såg inte riktigt händelsen, men hon fick en liten bula. Det kunde vi se direkt när hon kom ut. Vi bedömde det som om det inte var någon fara, men hon var lite yr sedan och då tog vi ut henne för säkerhets skull, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Efter matchen ska Blackstenius ha mått bra, men hon kommer att observeras under kvällen innan en ny bedömning görs.

- Det kan vara mycket saker som gjorde att hon ville byta. Hon sa själv att det var väldigt varmt på planen. Det kan vara det och det kan vara smällen. Det vet jag inte, säger Börjesson, som inte tror att det rör sig om en hjärnskakning.

- Nej, hon har ju mått bra efteråt.

Sverige spelar nästa EM-match på tisdag, mot Italien.