Stina Blackstenius fick Häckens bästa målchans – men stoppades av Lyonmålvakten Christane Endler.
Stina Blackstenius fick Häckens bästa målchans – men stoppades av Lyonmålvakten Christane Endler. Bild: Adam Ihse/TT

Blackstenius om friläget: "Frustrerande"

Målet låg nästan helt öppet. Men bara nästan. Stina Blackstenius fick den stora chansen mot Lyon – men stoppades av Lyons målvakt.
– Det är lätt att bli frustrerad i en sådan här match, säger Häckenstjärnan efter 0—3-förlusten.

ANNONS

Det blev en frustrerande kväll för Stina Blackstenius och för Häcken.

Lyon visade tidigt att fjolårets Champions League-miss (ut i kvartsfinal) är glömd nu.

Men Häcken hade sina kvitteringschanser efter Lyons tidiga ledningsmål.

För Stina Blackstenius kom det stora läget efter drygt en halvtimme, när Stine Larsen med axeln spelade fram bollen perfekt in i straffområdet.

Blackstenius försökte sig på en dribbling förbi Lyonmålvakten Christiane Endler – men den chilenska landslagsmålvakten sträckte ut sin 1,87 meter långa kropp och stoppade målchansen.

– Man hinner tänka väldigt mycket, jag var så klart medveten om att det var ett otroligt bra läge och att jag kunde ha förvaltat det på ett bättre sätt, säger Stina Blackstenius.

ANNONS

– Men det är en världsmålvakt som kommer ut och gör ett bra ingripande.

"Lätt frustration"

I stället fick Lyon två snabba mål även i den andra halvleken – och gav Häcken en liten fotbollslektion.

Häckenspelarna var förberedda på att Lyon skulle vara ett helt annat motstånd än det vanligen blir i damallsvenskan. Men det franska lagets dominans i Champions League-mötet var ändå jobbig att hantera, medger Stina Blackstenius.

– Det är klart att det är lätt att bli frustrerad i en sådan här match. Vi är ett lag som är vana vid att ha väldigt mycket boll. Nu möter vi ett väldigt spelskickligt lag, klart att det blir mycket försvarsspel, säger hon.

– Så det är lite lätt frustration, men det är också för att vi vill väldigt mycket med matchen.

Viktiga lärdomar

Efter 2–0-segern mot Rosengård i lördags och tre viktiga poäng i guldstriden blev gruppspelspremiären i Champions League inte vad Häcken hade hoppats på.

Men det tuffa internationella motståndet innebär också viktiga lärdomar inför resten av hösten, poängterar Stina Blackstenius. Både inför returen mot Lyon i december och inför mötena med Bayern München och Benfica.

– Jag tror att vi kommer att kunna ta med oss mycket från den här matchen, att få möta ett så skickligt lag är en väldigt stor utmaning, säger hon.

ANNONS

– Varenda sådan här match vi spelar kommer vi att kunna ta med oss otroligt mycket ifrån och jag tror att kommer att kunna stå upp bättre i nästa match förhoppningsvis och i de andra som kommer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS