Blåvitts tunga resultat – backar tio miljoner

IFK Göteborg gör ett svagt ekonomiskt resultat för 2017. Klubben levererar ett resultat på minus tio miljoner kronor, enligt Aftonbladet.

ANNONS
|

Att ekonomin inte är särskilt bra i Blåvitt är ingen hemlighet. Klubbens svaga ekonomi har lett till många rubriker under de senaste säsongerna. Resultatet för 2017 väntas även det visa på röda siffror.

Enligt Aftonbladet kommer klubben att ha ett resultat på minus tio miljoner kronor för 2017.

– Vi kommer att kommentera vårt årsresultat i samband med att vi släpper årsredovisningen nästa måndag, säger klubbens kassör Jakob Andreasson till GP.

Att det blir ett så stort minusresultat för 2017 har till stor del att göra med att Blåvitt gör flera avskrivningar och att försäljningen av Pontus Dahlberg först kommer att räknas på nästa års resultat.

ANNONS

– Vi har inte fått pengarna än. Vi får pengarna när han är spelklar. De kommer inte gå till ett ändamål. Vi bygger för framtiden. Det ger oss en buffert. Det viktigaste är att få alla att förstå att vi inte bygger över en natt, vi skall banne mig ta det i hamn, sa klubbens vice ordförande Mats Engström till GP nyligen.

LÄS ÄVEN: Blåvitt sänker kostnaderna – med 20 procent: "Annat läge nu"

ANNONS