Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Blåvitts klubbdirektör: "Äventyrar över en miljon kronor"

I en text på IFK Göteborgs hemsida skriver klubbdirektör Max Markusson att han tagit emot över 100 mejl från besvikna biljettköpare och partners, och att den ekonomiska smällen kan bli en miljon kronor.
– Konsekvensen av ert handlande – ni som maskerade er och beslutade er för att skjuta raketer – är att allt det som IFK Göteborg måste göra för att lyckas blir ännu svårare, skriver Markusson.

Vid lunchtid på tisdagen kom beskedet att Gais inte går med på att spela klart derbymatchen som avbröts kvällen innan. Man hänvisade till att de sportsliga förutsättningarna förändrats eftersom deras målvakt Marko Johansson drabbats av huvudvärk och nedsatt hörsel sedan raketer skjutits in på planen från IFK Göteborgs läktare.

Strax efter Gais besked valde IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson att publicera en text på klubbens hemsida, där han förklarar hur han ser på konsekvenserna av skandalen på Bravida arena.

”Vi kommer behöva jobba hårdare för att locka barn och unga ifall deras föräldrar inte känner att det går att garantera deras säkerhet.” skriver Markusson bland annat, och konstaterar även att det blir svårare för klubben att locka sponsorer på grund av händelsen.

Dessutom är det många som köpt biljett till matchen som undrar vad som händer nu. IFK kommer att återkomma i den frågan, skriver Markusson, som konstaterar:

”Bara så att alla förstår – vi pratar om att äventyra över 1 miljon kronor i ökade kostnader och minskade intäkter och detta i en redan ansträngd ekonomisk situation.”

Markusson skriver att över 100 biljettköpare och partners har mejlat honom sedan i går, och han väjer att svara dem alla genom texten på hemsidan:

”Vi kommer att göra vad vi kan och får lov till inom lagens riktmärken för att hitta de ansvariga och ställa dem till svars samt polisanmäla händelsen. Vi vet hur detta har skett och uppmuntrar alla som vill att IFK Göteborg ska lyckas i framtiden till att hjälpa oss att förhindra liknande händelser i framtiden.”

Han avslutar sin text med att rikta sig mot de som låg bakom pyroteknik-skandalen som stoppade det efterlängtade derbyt:

”Och till er som maskerar er, går medvetet mot de regler som finns och därmed förstör för klubben – jag heter Max Markusson – och jag finns på Kamratgården nästan alla dagar i veckan. Kom upp och ta en kaffe med mig och förklara HUR eller VARFÖR ert agerande hjälper klubben framåt.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.