Dubbla skadesmällar för Blåvitt – men lämnar lugnande besked

Andre Calisir och Sebastian Ohlsson tvingades båda utgå med skador i baksida lår – efteråt gav dock lagläkare Jon Karlsson lugnande besked.
– Det är ingen risk att de inte är med i omstarten, säger han.

ANNONS
|

Sebastian Ohlsson och André Calisir har varit två nyckelspelare under IFK Göteborgs framgångsvår. Därför var sista matchen innan sommaruppehållet en tung smäll för Blåvitt, inte bara för att laget för första gången sedan den 15 april förlorade en match utan också eftersom båda försvarskuggarna tvingades utgå.

LÄS MER: "Bara att åka och handla var jobbigt – man skämdes så"

Bild: MICHAEL ERICHSEN

LÄS MER: Ohlsson stormtrivs med rollen – hyllar Poya

Dubbla Skadesmällar

För Sebastian Ohlssons del blev det inte mer än knappt 20 minuters spel. Efter ett skottförsök föll lagkaptenen ihop och tog sig för baksida lår.

ANNONS

– Jag skulle skjuta en boll med volley och med högerfoten och så drog det till i baksidan, säger Ohlsson.

Efter ett par minuters läkarbehandling kom så beskedet att han var tvungen att bryta.

LÄS MER: Farnerud är tillbaka i Blåvitt – efter tuffa kritiken mot klubben

– Det är troligtvis en bristning. Jag har aldrig fått en bristning i hela mitt liv så jag hoppades att det var någon krampkänning som skulle släppa, men jag förstod ganska snabbt att det var kört.

Extra surt att åka på det här efter en fin vår från din sida?

– Ja, det är klart. Men som "Seb" (Sebastian Eriksson) kom in och sade till mig i omklädningsrummet när jag var lite deppig, att om man ska dra baksidan någon gång så är det i den här matchen. Hade jag dragit den för en månad sedan hade jag kanske missat sex matcher, och då hade jag inte kunnat göra en bra vår. Någonstans var det väl ändå okej tajming, även om det aldrig kan vara bra tajming för en skada.

Inte nog med det avbräcket.

Det skulle komma mer på skadekontot. Bara någon minut efter att Filip Rogic gett Örebro ledningen precis innan paus var det André Calisirs tur att kasta in handduken, även han med problem med baksida lår.

ANNONS

– Det är en bristning. Sedan vet jag inte hur allvarlig. Vi kommer röntga den i dagarna, så får vi hur farligt det är, säger Calisir.

Läkaren ger lugnande besked

Lagläkare Jon Karlsson tror dock inte att skadorna ska vara alltför allvarliga.

– Vi vet inte exakt, men totalt sett är det ingen risk att de är borta när omstarten är.

På frågan hur länge Ohlsson och Calisir kan tänkas bli borta svarar han:

– Två till tre veckor. Det är nog samma för båda. Det såg väldigt likt ut.

Duon lär alltså med största sannolik vara tillbaka till första matchen efter uppehållet, som för Blåvitts del är borta mot Östersunds FK den 29 juni.

Då kommer också August Erlingmark och Lasse Vibe, som båda har dragits med småskador, vara tillbaka, bekräftar Karlsson.

– Det är någon vecka bort för Lasse och någon vecka för August som rehabiliterar sina smällar på fötter och knä.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS