Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåvitt vann DM-guld – trots ligamatch samma dag

Trots att en stor del av truppen var uttagen till en seriematch i stället lyckades IFK Göteborg för andra gången under helgen vinna DM-guld.
– Fantastiskt skönt, säger spelaren Ida Lindqvist, som kort efter DM-finalen åkte till nästa match.

IFK Göteborg dominerar futsalen i Göteborg. Bara en timme efter att föreningens herrar tog hem DM-guldet gjorde damerna detsamma genom att säkert slå Lerum med 3–1.

De lila motståndarna gjorde visserligen första målet och skapade då visst bekymmer hos Blåvitt, men med tre raka mål, där Sara Eklund gjorde det sista, var det inget snack.

LÄS MER: Se finalspelet i futsal-DM

Lerum hade ett antal chanser som kunde ha gett ett annat slutresultat – men förmådde inte få hål på IFK Göteborgs försvar mer än en gång.

– Jag tycker det var stabilt. Vi hade den största delen av bollinnehavet och jag tyckte inte det var några större problem. Vi fortsätter spela bra och till slut kommer målen, säger Ida Lindqvist.

Att IFK Göteborg tog finalserien är extra imponerande med tanke på att stora delar av den annars ordinarie truppen inte fanns med i Lundbystrand. De spelade nämligen ligamatch mot Hittarp i Lundenhallen.

– Vi visar att vi har en bred trupp. Vi tar guld här och klockan 15.00 så börjar en seriematch – vilket säger sig självt. Vi är inte jättemånga just nu och har lite skador men det är kul att spela.

Vad betyder det att vara bäst i staden?

– Fantastiskt mycket så klart. Det är det man vill vara så det känns otroligt roligt, säger Ida Lindqvist innan hon springer i väg för att spela nästa match för dagen.