Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Blåvitt sjua i tiomila

Blåvitt slutade sjua och Göteborg-Majorna kom på silverplats i tiomilas damkavle efter en stark sista sträcka av stjärnan Judith Wyder. - Jag är väldigt nöjd med min insats, säger hon.

När hon gick ut inför sista sträckan låg laget på sjunde plats.

-Men jag kände ingen direkt press utan försökte bara vara fokuserad och springa klokt. I orientering är det ingen kris att gå ut sist med några framför sig, mycket kan hända, säger hon.

Den schweiziska stjärnan, som tog silver på VM i Strömstad i somras och som tävlat för Göteborgsklubben sedan 2013, sprang inte bara klokt. Hon sprang väldigt fort och plockade in minut efter minut.

När den knappa milen var tillryggalagd hade Wyder tagit in fem minuter – vilket räckte till en andraplats i den tuffa och prestigefyllda stafetten för Göteborg-Majorna.

På den här nivån är det oerhört bra – det är i stort ett bara löpare i världstoppen som springer den sista sträckan.

-Det var lite osäkert i början, sedan började det gå undan. Jag är väldigt nöjd. Det var bara en som var före mig i dag – och henne var det inte mycket att göra åt den här gången säger Judith Wyder och syftar på Stora Tunas dubbla världsmästare Tove Alexandersson som krossade motståndet ute i terrängen.

Vi storbildsskärm och rapporter från skogen Kunde Wyders lagkamrater följa hennes framfart bland kontrollerna i den tuffa terrängen.

-Vi såg ju hur hon tog in minut efter minut, på den här nivån med så hör tufft motstånd ska det egentligen inte gå. Men hon bara sprang och sprang, till slut stod vi där hela laget och bara skrek av glädje, säger Lina Strand som sprang den tuffa och långa tredjesträckan.

För IFK Göteborg blev det tvärtom.

Laget gjorde bra ifrån sig låg tvåa inför den sista sträckan – men slutade på sjunde plats.

Förhoppningarna var stora inför den sista sträckan – men det höll inte hela vägen i den tuffa konkurrensen.

-Totalt sett tycker jag ändå att vi ska vara nöjda. Vi gör en stabil insats och har en bra moral i laget, alla kämpar för varandra och vi är noga med att hålla vår plan. Sedan är det inte alltid att det blir som man vill, säger Sara Hagström som gjorde en stark insats på näst sista sträckan, en tekniskt tuff halvmil.

- En fördel för vårt lag är att vi är vana vid den här typen av terräng, sedan gäller det att vara lugn och sansad med kartan inte stressa, säger Sara Hagström och fortsätter:

I fjol slutade vårt lag på 15:e plats, så i år var det ett fall framåt, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.