Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/8

Blåvitt siktar på att bli bäst igen: "Är en av favoriterna"

Vinnare 2015 - men tvåa i fjol. I år siktar IFK Göteborg på att bli bäst igen. – Vi tillhör absolut en av de största favoriterna, säger Eskil Kinneberg.

För två år sedan bärgade IFK Göteborgs herrar klubbens första guld någonsin i Tiomila när klassikertävlingen avgjordes i Skepptuna, Uppland. I fjol var det nära att kamratföreningen upprepade bedriften men då föll 2015 års vinnare på målsnöret och slutade på silverplats två sekunder efter segraren Södertälje-Nykvarn.

Eskil Kinneberg var med vid båda tillfällena och även 2017 är han del av Blåvitts lag. Och norrmannen tycker att årets IFK Göteborg står sig starkt i konkurrensen.

– Vi har ett riktigt bra lag i år. Jag tycker vi är klart bättre nu än vad vi var både i fjol och när vi vann, säger han.

"Tillhör en av favoriterna" 

Siktet är inställt på att återigen lyckas ta sig högst upp på pallen.

– Det finns många bra lag, men vi tillhör absolut en av de största favoriterna, och det är skönt att ha med sig att vi har varit i toppen två år i rad, det ger en trygghet.

Och att få tävla på hemmaplan kittlar lite extra.

– Tiomila är alltid det man laddar för och längtar efter, men det blir ju lite extra att få springa på här i Västsverige och i den lite tuffare terräng som vi tränar i, det är en fördel för oss.

IFK Göteborgs damer har aldrig lyckats nå hela vägen men i år ger laget sig själv goda möjligheter att åtminstone lyckas blanda sig i toppstriden när damkavlen, som i år firar 30-årsjubileum, avgörs.

"Det här har man drömt om" 

– På pappret ska vi kunna platsa i topp tio. Men vi har inte något uttalat resultatmål utan alla vill bara fokusera på att göra sina allra bästa prestationer, säger Sara Hagström.

21-åringen har sprungit flera Tiomila för Falköping, men inför årets säsong valde hon att byta klubb och ta klivet över till Blåvitt då hon bor och pluggar i Göteborg.

– IFK är ett härligt gäng och det är en otroligt seriös och bra elitklubb, det kändes som ett naturligt val.

Och Hagström är mer än laddad inför lördagens tävling.
– Det kommer bli en upplevelse, inte bara tävlingsmässigt utan också terrängmässigt. Det här har man ju drömt om. Tittar man på kartor över terrängen så ser man att det här kommer bli helt fantastiskt. Och det kommer passa oss jättebra, vi tränar i sådan här terräng hela tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.