Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Blåvitt-profilen öppnar för en utlandsflytt

Martin Smedberg-Dalence, 32, har gjort en stark vår i IFK Göteborg. Nu öppnar den rutinerade mittfältaren för en flytt från Blåvitt - till Bolivia, något GT var först med att avslöja.

När övriga spelare i IFK Göteborg förberedde sig för match mot Helsingborg i avslutningen av den allsvenska vårsäsongen åkte Martin Smedberg-Dalence iväg för att ansluta till Bolivias landslagstrupp, som laddar för Copa America. Och när nu Blåvitt-spelarna har gått på semester blir det istället landslagsspel för 32-åringen, som under våren stått för några starka insatser i allsvenskan. 

Men konkurrensen på yttermittfältet i IFK Göteborg är tuff. Jakob Ankersen har fått igång poängproduktionen, fjolårets bästa målskytt i Blåvitt, Sören Rieks, är tillbaka efter skadeproblem och talangen Patrik Karlsson Lagemyr har tagit stora kliv under sin första säsong i A-laget. Alla vill ha speltid. 

Och nu öppnar Martin Smedberg-Dalence för att han kan lämna Kamratgården. Flytten ser i så fall ut att gå till just Bolivia, där mittfältaren är en stor profil. Och det finns intresse. Bland annat är det La Paz-klubben, Bolivar, som uppges vara intresserade av Smedberg-Dalences tjänster, det skriver den bolivianska tidningen, Pagina Sieta.

– Jag har spelat i Sverige hela mitt liv och skulle tycka om att spela i Bolivia. Bolívar skulle kunna vara ett bra steg i min karriär för det är en av landets största klubbar.

Och IFK-spelaren förnekar inte att klubben har kontaktat honom.

– Det stämmer. Bolívar har kontaktat mig, men det har också andra klubbar gjort.

Mittfältsprofilen har kontrakt med Blåvitt över 2017.

– Jag har ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt, vi får se vad som händer. Jag spelar inte för pengarnas skull, jag vill i så fall till en klubb som vill vinna titlar och Bolívar är en sådan klubb.

I Bolivias grupp i Copa America ingår även Panama, Argentina och Chile. Premiären i turneringen för Smedberg-Dalence och Bolivia sker mot Panama den 7 juni. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.