Blåvitt på kvalplats efter Degerfors seger

Degerfors vann måstematchen mot Halmstad med 2–1 och skickar IFK Göteborg ner under kvalstrecket inför söndagens bottenmöte mot Örebro SK.

ANNONS
|

Flera förväntade sig säkert en målsnål kamp mellan två krislag i ett läge där varje poäng kan göra skillnad i allsvenskans slutskede. Men Degerfors och Halmstad bjöd på en underhållande och chansrik match, som hade en segrare – men två förlorare.

Halmstad, men också IFK Göteborg.

Degerfors vann med 2–1 och byter plats med Blåvitt, som nu ligger under kvalstrecket.

LÄS MER:Där har Blåvitt förändrats mest under uppehållet

Dahlström i fokus

Huvudrollen inför storpubliken på Stora Valla spelades av Villiam Dahlström. Gotlänningen har mest fått sitta på bänken i Degerfors och startade sin blott andra match i karriären när både Victor Edvardsen och Nikola Djurdjic saknades.

Men nu hamnade han direkt i händelsernas centrum. Det var Dahlström som fälldes fri med målvakten i matchens inledning, vilket gjorde att Johan Bertilsson kunde ge hemmalaget ledningen på straff redan efter sex minuter.

ANNONS

LÄS MER:Här sluter Blåvitt-supportrarna upp – dagen före ångestmötet

"Väldigt skönt"

Och det var Dahlström som forcerade in segermålet efter en halvtimmes spel, möjligen med hjälp av en motståndare.

– Vi behövde göra mål och det var väldigt skönt när den satt där, sade Dahlström till Discovery i paus och tillade:

– Det är klart att det är väldigt skönt att göra mål när man väl får spela. Gör man inte det är det svårt att säga något om det.

Nu går Degerfors från 14:e plats förbi både IFK Göteborg, Halmstad och Mjällby, till elfte, med två poäng ner till IFK Göteborg inför söndagens match mellan Blåvitt och Örebro SK, som blir extra viktig.

LÄS MER:Blåvitt varnar grannarna inför ”inflyttningsfesten”

IFK Göteborg har 22 poäng och Örebro 16. En seger för närkingarna ger dem en livlina i jakten på att slippa nedflyttning, en förlust kan bli ödesdiger.

För Halmstad var förlusten sjunde matchen i rad utan vinst och klubben är också indragen i nedflyttningsstriden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS