Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Blåvitt har pressen på sig"

Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström en hälsning: - Nu har Blåvitt och Djurgården pressen på sig att vinna!
Det var ingen stor fotbollsmatch i regnet på Grimsta IP, men när de metodiska gästerna från Småland till sist stod som segrare med 2-1 kunde följande konstateras:
Kalmar FF är nytt ledarlag i allsvenskan.
Brommapojkarna spelar med all sannolikhet i Superettan i nästa år.
- Det är alltid lite speciellt att veta att man måste vinna. Så hade vi det mot Örebro i förra omgången. Nu är det Göteborgs och Djurgårdens tur. Det räcker inte med oavgjort, utan de måste vinna, säger Henrik Rydström och fortsätter:
- Jag kommer såklart att heja på Halmstad och vilka är det mer… AIK? Ja, Halmstad och AIK. Jag hoppas på poängtapp för IFK och Djurgården, mer behöver jag inte säga, va?
Vilken match ska du se?
- Vid sjutiden brukar jag försöka att få min dotter att somna. Jag kommer inte att följa matcherna, inte ens via text-tv eller radio. Det är så frustrerande att inte kunna påverka något, när resultaten är så viktiga. Det blir bara jobbigt och jag har inte riktigt rätt temperament för det.
Kalmars tränare Nanne Bergstrand menar att resultaten i matcherna AIK-Göteborg och Halmstad-Djurgården kommer att påverka hela den kommande veckan.
- Jag lägger min planering efter att de matcherna har spelats, och den kommer helt att styras av resultaten där. Det är oktoberplaner nu, och det kan ställa till det för normalt sett bättre lag, säger han.
Litar du på AIK och Halmstad?
- Jag tror att båda klubbarna vill ut i Europa och därför kommer att gå för fullt för vinst. Det är två svåra lag att möta. Tack vare vår vinst mot BP måste ju både Göteborg och Djurgården vinna. Det känns skönt. Oavgjort räcker inte för dem, utan det är bara seger som gäller.
Kalmartränaren är nöjd med sitt lags form, 18 mål på de senaste sju matcherna är riktigt bra.
- Vi gör två eller tre mål varje match, och vi vet om att vi kommer att göra det. Därför är det svårt att slå oss. Vi har ett giftigt och vetenskapligt anfall, och det är vårt hopp.
Henrik Rydström:
- Det är egentligen inte förrän nu som tankarna på ett guld börjar bli riktigt konkreta …

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.