Blåvitt förlorade efter straffar

|

Kontroll på spelet, men få målchanser. När sedan Tobias Hysén byttes in efter en timmes spel fick IFK Göteborg flera fina chanser på kort tid.

Matchen slutade dock 0-0 efter ordinarie tid, bland annat efter en missad straff av Daniel Sobralense, ett bra avslut av Bjärsmyr som räddades och ett missat skott av Hysén.

Sobralenses straff i den 68:e minuten gick lågt till höger och räddades enkelt av målvakten. Straffen kom till efter att Philip Haglund gått omkull. Nordin Gerzic var inblandad i förarbetet.

Kort därefter lobbade Tobias Hysén i ribban.

IFK Göteborg dominerade bollinnehavet i den första halvleken, men lyckades inte skapa mer än några stycken hyfsade målchanser.

Ludwig Augustinsson sköt en frispark precis till vänster om målet och Mikael Dyrestam hade ett par inlägg mot David Moberg Karlsson som alla blev resultatlösa.

Ljubljanas första riktiga målchans dröjde till den 22:a matchminuten, då laget fick frispark några meter utanför straffområdet efter Nordin Gerzics fällning. Marcus Sandberg stod rätt placerad och limmade skottet. Gerzic fick gult kort för fällningen.

I den 59:e minuten byttes Tobias Hysén in för IFK och Joel Allansson byttes ut. I den 75:e minuten byttes Erik Lund in till i stället för Mikael Dyrestam, som gjorde en bra insats. Philip Haglund byttes ut efter 80 minuters spel, till förmån för Hampus Zackrisson.

Precis innan Hysén-bytet drog David Moberg Karlsson på sig en varning efter en sen tackling på vänsterkanten.