Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Blåvitt bryter med talangen

Patrick Dyrestam kommer inte tillbaka till IFK Göteborg, efter en tids diskussion har båda parter kommit överens om att gå skilda vägar. – Vi var överens om att bryta avtalet, säger Mats Gren, sportchef.

Patrick Dyrestam har tillhört IFK Göteborgs organisation sedan en lång tid tillbaka, nu står det dock klart att han och Blåvitt går skiljda vägar. 20-åringen har inte kunnat slå sig in i A-laget och har den senaste säsongen spelat i Superettan och Ängelholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter en tids diskussion har man nu bägge parter kommit överens om att bryta försvararens sista år på kontraktet.

–  Vi kom överens om att det här var den enklaste vägen att gå, säger Mats Gren.

Enligt Mats Gren ska det inte funnits någon schism som föranlett att man låter Dyrestam gå ett år innan kontraktet skulle löpa ut, allt ska ha handlar om önskad speltid.

– Patrick är ju en sådan person som vill spela mycket och det är ju därför han varit utlånad till Ängelholm, säger Gren och fortsätter:

– Får han sitta på bänken så är det ju inte det han vill, då kände vi att det inte fanns någon anledning att låna ut honom ett år till utan det är bättre att släppa honom fri.

Men det fanns inget annat som föranledde att ni går skilda vägar?

– Nej, det handlar bara som speltid och detta är inget ovanligt vi har gjort såhär förr. Vi kände att det är bättre han kan leta själv än att vi ska ha kvar honom bara för att låna ut honom ett år till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.