Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitt bekräftar: Rieks lämnar klubben

IFK Göteborg och Sören Rieks går skilda vägar. Det bekräftar klubben på sin hemsida. – Vi hade gärna sett en förlängning, men Sören har valt att gå vidare med sin fotboll, säger sportchef Mats Gren.

Efter tre och en halv säsong i IFK Göteborg lämnar Sören Rieks klubben. Spelaren, vars nuvarande avtal löper ut vid årsskiftet, bekräftade sitt avsked för GT under onsdagsförmiddagen. Och senare på kvällen gick klubben ut med nyheten på sin hemsida.

– Det har varit en fantastisk period i min karriär. Till föreningen och inte minst alla supportrar vill jag visa min uppskattning och önska lycka till framöver. Jag kommer alltid att bära med mig IFK Göteborg i mitt framtida liv säger 30-åringen till hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Sakor: "Det finns mycket mer i mig"

IFK Göteborg hade gärna sett att dansken hade stannat. Men någon överenskommelse om ett nytt kontrakt har inte kunnat nås.

– Vi hade gärna sett en förlängning, men Sören har valt att gå vidare med sin fotboll. Vi tackar för den tid han varit hos oss och önskar stort lycka till framöver.

Sören Rieks kom till IFK Göteborg 2014 och har sedan dess varit en av klubbens viktigaste spelare. På sina 92 matcher i klubben gjorde han 21 mål.

Förutom Rieks har Blåvitt tre spelare vars avtal går ut vid årsskiftet. Det rör sig om lånespelaren Sam Adekugbe samt Martin Smedberg-Dalence och Mikael Boman.

GP har sökt Sören Rieks samt hans agent Jonathan Chalkias.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.