Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Göteborgs Mikael Boman (nummer 16) klappas om efter 2–0-målet mot Sirius.

"Blåvitt" bäst på dålig plan

Snabbaste målskytt av alla i premiäromgången – ändå "bara" inhoppare mot nykomlingen Sirius. Då svarade Mikael Boman med sitt andra mål på två matcher.

Det tog bara åtta minuter för honom att nicka in IFK Göteborgs enda mål mot Malmö FF i hemmapremiären för en vecka sedan.

Trots det fick Boman stå tillbaka för Tobias Hysén på topp när IFK Göteborg tog sig an Sirius i Uppsalalagets första allsvenska hemmamatch på 43 år.

- Jörgen (Lennartsson, tränaren) har sagt att vi säkerligen kommer att byta runt lite beroende på hur matchbilden ser ut och vilka lag vi möter och det har alla forwards köpt såklart. Sedan är man såklart besviken när man inte får spela, men det ska man vara. Besvikelsen får bara inte gå ut över laget, säger Mikael Boman.

Mot Sirius kom han in i 74:e minuten och stötte knappt elva minuter senare in 2–0.

Energirik Hysén

Vem som får spela på topp av Blåvitts vassa anfallstrio – Tobias Hysén, Mikael Boman och Elias Omarsson – kommer att vara ämne för diskussion till, och under, varje match under säsongen, säger Jörgen Lennartsson:

- Vi vill se våra tre forwards som ett handbollsmålvaktspar, där man kan växla mellan vem som är på inför matchen och vem som känns bäst där och då under match. 

TT: På vilket sätt passar just Tobias Hysén från start mot Sirius?

- Han har sett väldigt energirik, taggad och hungrig ut på träningarna samtidigt som Boman missat några i början av veckan. Det var mer den känslan än taktiskt i dag.

IFK Göteborgs första mål, där Sören Rieks lade fram bollen till Tobias Hysén som i sin tur dämpade ner bollen till Mikkel Diskerud var för övrigt en riktig läckerbit.

- Ett jättefint mål. Jag trodde Tobbe skulle dunka till med en volley alla dagar i veckan, men det blev bra som det blev, säger Mikael Boman med ett skratt samtidigt som anfallskollegan går förbi i korridoren.

Naiv nykomling

Ska man se till taktiken så var det helt klart Blåvitts rutin och kyla som avgjorde mot ett lite väl optimistiskt och emellanåt naivt spelande Sirius som lämnade stora ytor i försvaret där gästerna till slut hittade rätt på den minst sagt risiga gräsmattan.

- Vi spelar bra efter förutsättningarna. Anpassar oss bra efter underlaget och gör en taktiskt smart bortamatch. Vi vårdar bollen när vi behöver, konstaterar Mikael Boman.

TT: Ni har fått mycket skit under försäsongen för både spel och resultat?

- Ja, det har varit många som inte har trott på oss efter försäsongen så det är jäkligt härligt att vi fått en bra start. Annars blir det lätt i en storklubb som Göteborg lite snack. Vi i laget har slutit oss samman och inte lyssnat. Det är bara att spinna vidare på det här nu.