Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitt överklagar Erikssons avstängning

I dag beslutade disciplinnämnden att Sebastian Eriksson ska stängas av i nästa match.
Nu överklagar Eriksson och IFK Göteborg till Riksidrottsnämnden.

Tidigare under onsdagen kom disciplinnämnden med beslutet att Sebastian Eriksson stängs av en match efter sitt utbrott i 1-1-mötet med Falkenberg.

Under onsdagskvällen gick IFK Göteborg ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där de säger att de i samråd med Eriksson kommer att överklaga beslutet till RIN (Riksidrottsnämnden).

I överklagan som Blåvitt har skickat står det bland annat följande:

"Med avstängningen av min person låter disciplinnämnden återigen prestige gå före rättvisa. Disciplinnämnden bemödar sig inte om att svara på de frågor som undertecknad ställt och kan inte heller påvisa att varning har utdelats, något som inte heller finns på filmupptagning. Både jag och IFK Göteborg är – och kommer alltid att vara – av den åsikten att fotbollsmatcher skall avgöras på plan och inte i bakom skrivbord.”

Eriksson yrkar på att avstängningen hävs då det:

– ej har framkommit tydligt att han blivit varnad.

– ej har ställts bakom alla rimliga tvivel att hans uttalande avsett domarna.

"Nonchalant av domarteamet"

Blåvitts sportchef Kennet Andersson om överklagan:

– Vi står bakom det här, det känns inte som vi har fått fullständiga svar, vi har inte fått svar på det som har sagts. Sebastian hävdar att han inte har fått någon varning, det finns inga bilder som säger det och det har vi inte fått svar på, säger Andersson till GP.

– När det kommer till varningen, så har anmälaren haft chans att yttra sig men inte hört av sig. Det känns nonchalant av domarteamet. Sebastian har kommit in med en anmälan och sagt att det här stämmer och det här stämmer inte, disciplinnämnden har tagit ett beslut utan att svara på detta. Det enda de har tagit hänsyn till är ljudfilen och den har Sebastian fått rätt på, att han inte säger de här orden som står i anmälan. Vi hoppas få att få ett riktigt beslut här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.