Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blågul islossning lyft för Nashville

Både Viktor Arvidsson och Filip Forsberg gjorde sina första finalmål senast. Ett jättelyft för svensklaget Nashville i jakten på Stanley Cup-bucklan.

Efter två raka segrar på hemmaplan har Nashville utjämnat finalserien i NHL-ishockeyn mot Pittsburgh till 2–2 i matcher.

I natt återvänder Stanley Cup-spelet till Pittsburgh för den femte finalen. Det är ett Nashville fulladdat med självförtroende som kommer till spel.

De två senaste segrarna och att Arvidsson och Forsberg är tillbaka som målskyttar är ett lyft.

- Andra killar har ju klivit fram och gjort mål, men det är bra att få i gång "Fil" (Forsberg) och "Arvy" (Arvidsson) också. De har varit fantastiskt bra målskyttar för oss hela säsongen, sade Calle Järnkrok, också målskytt senast, till journalister efter Nashvilles träning i går.

Bästa målskyttar

Arvidsson och Forsberg var Nashvilles bästa målskyttar i grundserien med 31 mål vardera, Forsberg leder lagets interna poängliga i slutspelet (9 mål+7 assist) och Arvidsson är fyra (3+10), men båda var mållösa i finalserien.

Arvidsson svarade för 3–1-målet senast och Forsberg fastställde 4–1 i tom kasse.

- Det var ett skönt mål att göra. Det gav oss extra marginal i den matchen och förhoppningsvis fortsätter det i femte finalen. Vi har haft bra självförtroende hela säsongen. De två första matcherna gick inte som vi ville, men det finns mycket att ta med från dem och de två senaste, sade Forsberg.

"Det närmar sig"

Medan de ledande spelarna nu är i gång i Nashville behöver Pittsburgh motsvarande lyft om laget ska bli första lag sedan Detroit 1998 som försvarar en titel. Rookiesensationen Jake Guentzel har öst in fyra mål i finalserien, Sidney Crosby gjorde mål senast men Jevgenij Malkin har två bleka matcher bakom sig och Phil Kessel har sex raka slutspelsmatcher utan mål. Men han var nära senast.

- Jag hade några chanser i fjärde finalen där jag missade mål. Sånt händer. Det närmar sig. Man får alltid en eller ett par lägen och det gäller att sätta dit dem, sade Kessel till Pittsburgh Post-Gazette.

Vinnaren i den femte finalen kommer, enligt statistiken, att ha en riktigt bra chans att stå som segrare till slut. Laget som vunnit femte matchen vid 2–2-läge har blivit mästare vid 17 av 24 tillfällen.